Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Ελεύθερες όλες οι μαθήτριες που είχαν απαχθεί στη Νιγηρία

Είχαν απαχθεί από ένοπλη συμμορία την Παρασκευή

Ένοπλοι απελευθέρωσαν και τα 279 κορίτσια που είχαν απαγάγει από οικοτροφείο θηλέων στη βορειοδυτική Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Ζαμφάρα.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι δήλωσε πως αισθάνθηκε «απέραντα χαρούμενος» όταν πληροφορήθηκε την απελευθέρωση των κοριτσιών. «Ευτυχής που η δοκιμασία τους είχε ευτυχές τέλος χωρίς επεισόδιο», έγραψε ο Μπουχάρι στο Twitter.

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, 317 κορίτσια από δημόσιο δευτεροβάθμιο οικοτροφείο θηλέων στην πόλη Τζανγκίμπε είχαν απαχθεί από ένοπλη συμμορία γύρω στη 1 π.μ. της Παρασκευής.

Ο εκπρόσωπος της πολιτείας Ζαμφάρα Σουλαϊμάν Τανάου Άνκα δήλωσε στο Reuters πως μερικά από τα αγνοούμενα κορίτσια είχαν διαφύγει την ώρα της επίθεσης και ο αριθμός των κοριτσιών που είχαν απαχθεί ήταν 279. Όλα απελευθερώθηκαν, δήλωσε ο κυβερνήτης της Ζαμφάρα Μπέλο Ματαουάλε.

Δημοσιογράφοι του Reuters στην Ζανγκίμπε είδαν δεκάδες κορίτσια με μουσουλμανικά πέπλα να κάθονται σε αίθουσα κυβερνητικού κτιρίου.

Τα σχολεία έχουν γίνει στόχοι μαζικών απαγωγών για λύτρα στη βόρεια Νιγηρία από ένοπλες συμμορίες. Την πρακτική αυτή είχε χρησιμοποιήσει η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και αργότερα το Ισλαμικό Κράτος στην Επαρχία Δυτικής Αφρικής.

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι πληρώνει λύτρα. Όμως ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι εξέδωσε την Παρασκευή δήλωση στην οποία καλούσε τις κυβερνήσεις των πολιτειών «να αναθεωρήσουν την πολιτική τους να ανταμείβουν συμμορίτες με χρήματα και οχήματα, προειδοποιώντας ότι η πολιτική αυτή μπορεί να γίνει μπουμερανγκ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ