Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Τέλος στις μάσκες, ανοίγουν όλα τα εμπορικά καταστήματα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Τέξας

«Χάρη στις ιατρικές προόδους, τα εμβόλια και τις θεραπείες αντισωμάτων, το Τέξας διαθέτει πλέον τα μέσα για να προστατευθεί από τον ιό»

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ανακοίνωσε ότι τερματίζει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μασκών και ότι θα επιτρέψει να ανοίξουν εκ νέου όλα τα εμπορικά καταστήματα, κρίνοντας ότι η δεύτερη πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία διαθέτει «τα μέσα για να προστατεύσει» τον πληθυσμό της από τον κορωνοϊό.

«Από την Τετάρτη 10 Μαρτίου όλα τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους θα μπορούν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν στο 100% της δυναμικότητάς τους», διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης σε διάταγμά του με το οποίο βάζει «τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη την πολιτεία», μέτρο που εφαρμοζόταν από τον Ιούλιο του 2020.

«Χάρη στις ιατρικές προόδους, τα εμβόλια και τις θεραπείες αντισωμάτων, το Τέξας διαθέτει πλέον τα μέσα για να προστατεύσει τους Τεξανούς από τον ιό», συμπλήρωσε ο Γκρεγκ Άμποτ.

Ο Αμερικανός δικαιολόγησε την σαρωτική άρση των μέτρων θυμίζοντας ότι το Τέξας, έχει προχωρήσει σε 5,7εκ. εμβολιασμούς (επί συνολικού πληθυσμού 29 εκατομμυρίων). Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη, ως τα τέλη Μαρτίου κάθε κάτοικος μεγάλης ηλικίας που θέλει να εμβολιαστεί θα μπορεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ