Ο Ολιβιέ Ντασό έζησε και πέθανε… πετώντας

Ο κροίσος Ολιβιέ Ντασό κατείχε το ρεκόρ πτητικής ταχύτητας και σκοτώθηκε λόγω πτώσης του ελικοπτέρου του

Must Read

H τραγική ειρωνεία πήγαινε χέρι χέρι με την τραγωδία που έβαλε τέλος στη ζωή του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Ολιβιέ Ντασό, της γνωστής αυτοκρατορίας Dassault, που έχει τις ρίζες της στη Θεσσαλονίκη.

Ο άνθρωπος που είχε στην κατοχή του ρεκόρ πτητικής ταχύτητας σκοτώθηκε σε ηλικία 69 ετών, όταν το ιδιωτικό του ελικόπτερο κατέπεσε λίγο έξω από το εξοχικό του στο Καλβαντός, τη στιγμή που ο έλικας χτύπησε σε κλαδιά δέντρου κατά την απογείωση.

Κληρονομιά

Ο μεγαλύτερος γιος του Σερζ Ντασό, του ισχυρού άντρα της εταιρίας Dassault Aviation, που κατασκευάζει τα αεροσκάφη Rafale, τα οποία συμφωνήσαμε να προμηθευτούμε πρόσφατα, είχε μαζί με τα αδέρφια του έναν πολυσχιδή όμιλο που κατείχε την εφημερίδα «Le Figaro», ακόμα και ένα chateau παραγωγής εκλεκτών κρασιών. Ο βουλευτής του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων από το 2002 υπολογίζεται ότι όταν πέθανε είχε περιουσία που ξεπερνούσε τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, η οποία τον καθιστούσε τον 361ο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο. O Ολιβιέ και τα τρία αδέρφια του κληρονόμησαν την εταιρία που ίδρυσε ο παππούς τους Μαρσέλ, το 1929. Ο Μαρσέλ ήταν δισέγγονος της Νοεμί Αλλατίνι, της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης.

Ο πολυπράγμων Ολιβιέ ήταν απόφοιτος της ακαδημίας αεροπορίας Ecole D’Air, ενώ είχε και πτυχίο στα Μαθηματικά, καθώς και ντοκτορά στην πληροφορική και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Το πρώτο του ρεκόρ ταχύτητας στον αέρα το κατάφερε πετώντας μ’ ένα Falcon 50 της Dassault από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι, το 1977. Ακολούθησαν κι άλλα, όπως η πτήση με Falcon 900 EX από το Παρίσι στο Αμπού Ντάμπι, το 1996.

Ταινίες και μουσική

Αν και προαλειφόταν να είναι ο διάδοχος του πατέρα του στις οικογενειακές επιχειρήσεις, παραιτήθηκε επειδή δεν ήθελε να υπάρχουν ηθικά ασυμβίβαστα με την πολιτική του καριέρα. Επίσης, ήταν γνωστό το πάθος του για τη μουσική και τη φωτογραφία, καθώς είχε συνθέσει ηλεκτρονική μουσική και είχε γυρίσει ταινίες μικρού μήκους αλλά και διαφημιστικά φιλμ. «Είχε πολλές ζωές γιατί ήταν ερωτευμένος με τη ζωή» σχολίασε μετά τον θάνατό του ο Ξαβιέ Μπερτράν, περιφερειάρχης της Ο – ντε- Φρανς.

Ο Ντασό άφησε πίσω την 54χρονη σύζυγό του Νατάσα Νικολάγιεβιτς, δύο παιδιά που είχε αποκτήσει μαζί της, αλλά και ένα από τον προηγούμενο γάμο του με την Καρόλ Τρανσάν. Η μεγαλύτερη κόρη του, η 30χρονη Ελένα, από τον γάμο του με την Τρανσάν, είναι ηθοποιός, ενώ με τη Νικολάγιεβιτς είχε αποκτήσει τον Ρεμί και τον μόλις 10 ετών Τομά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This