Απειλές Τσαβούσογλου κατά ΕΕ: «Ξέρουν πολύ καλά τι απάντηση θα πάρουν αν αποφασίσουν κυρώσεις»!

ΕΕ και Ελλάδα επιμένουν να μην αντιδρούν ακόμα και στις ευθείες τουρκικές απειλές

Must Read

Προκλητικός για μια ακόμη φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του σε τουρκικά ΜΜΕ απείλησε ευθέως την ΕΕ αν επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία! Τι είπε για τους S-400 και τις ΗΠΑ.

Σε ερώτηση για το αν οι διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, «εξαφανίσουν» την απειλή των κυρώσεων της ΕΕ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε με έπαρση: «Να ξεκαθαρίσω κάτι αρχικά. Στη Σύνοδο του Οκτωβρίου χρησιμοποίησαν τη γλώσσα των κυρώσεων και τους απαντήσαμε στο πεδίο. Τον Δεκέμβριο χρησιμοποίησαν θετική γλώσσα και δώσαμε θετική απάντηση. Δεν είμαστε μια χώρα που φοβάται τις κυρώσεις. Ξέρουν πολύ καλά το τι απάντηση θα πάρουν σε περίπτωση που αποφασίσουν κυρώσεις εναντίον μας».

Διαβάστε ακόμα: Τσαβούσογλου: «Ξεκίνησαν οι διπλωματικές επαφές μας με την Αίγυπτο»

Το «μοντέλο Κρήτης» για τους S-400 δεν συζητήθηκε με τις ΗΠΑ

Αναφερόμενος στις σχέσεις με τις ΗΠΑ σε ότι αφορά τους S-400, ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι στις μέχρι τώρα συνομιλίες για το θέμα του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος, η Τουρκία δεν έχει θέσει ζήτημα «μοντέλου Κρήτης», δηλαδή αποθήκευσης του συστήματος, όπως των S-300 στην Κρήτη και χρήση του σε περίπτωση ανάγκης.

«Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ με τους Αμερικανούς για κανένα μοντέλο. Μιλήσαμε για τους S-400, το YPG / PKK, για άλλα θέματα. Είπαμε, ας μιλήσουμε για όλα αυτά και να αξιολογήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για μια λύση».

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε ότι αναμένεται και δεύτερη παρτίδα S-400, που θα είναι διαφορετική από την πρώτη. «Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Είναι μια διαδικασία κατά την οποία συζητούνται πολλές λεπτομέρειες, από το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής έως τη συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This