6/10/2022

Από την πανδημία στον παγκόσμιο πόλεμο, ή την παγκόσμια εξέγερση

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Μέσα σε όλα τα δεινά και στην πλήρη κατάρρευση της ελεύθερης οικονομίας, τίθεται πλέον ευθέως το θέμα της παγκόσμιας φούσκας στα οικονομικά στοιχεία.

Προεξάρχοντος του προέδρου Τραμπ, ο οποίος βάφτισε τον κορωνοϊό ως «κινέζικο ιό», οι θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με την έλευση της πανδημίας ήταν πολλές. Με κυριότερη αυτή της εργαστηριακής προέλευσης του ιού.

Μάλιστα, η θεωρία αυτή ενισχύθηκε από δημοσιεύματα πέντε χρόνια πριν ξεσπάσει η πανδημία, όπου γινόταν σαφέστατη αναφορά σε εργαστήρια τόσο στην Κίνα αλλά και σε δυτικές χώρες, τα οποία έκαναν επικίνδυνα πειράματα με κορωνοϊούς, ενώ υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα για την ασφάλεια αυτών των πειραμάτων.

Το γεγονός ότι η Κίνα από την οποία ξέσπασε η πανδημία, βγήκε εξαιρετικά ευνοημένη καθώς είναι η μόνη ισχυρή οικονομία που παρουσιάζει ανάπτυξη όταν οι αντίστοιχες οικονομίες της Δύσης έχουν καταρρεύσει, ενισχύει αυτές τις θεωρίες. Όπως επίσης το γεγονός ότι με έναν μυστηριώδη τρόπο η Κίνα έχει καταφέρει να εκμηδενίσει τον ιό, την ώρα που άλλες χώρες παρά την ύπαρξη του εμβολίου, καλπάζουν σε ό,τι αφορά στα κρούσματα και στους θανάτους.

Το τερατούργημα πριν την πανδημία

Μέσα σε όλα τα δεινά και στην πλήρη κατάρρευση της ελεύθερης οικονομίας, τίθεται πλέον ευθέως το θέμα της παγκόσμιας φούσκας στα οικονομικά στοιχεία. Μίας φούσκας η οποία δεν δικαιολογείται με οποιαδήποτε λογική εξήγηση ακόμα και του πιο σκληρού καπιταλισμού. Για παράδειγμα, το παγκόσμιο ΑΕΠ ανέρχεται στα 80 τρισεκατομμύρια $, ενώ το παγκόσμιο χρέος, στο ιλιγγιώδες επίπεδο των 280 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! Ο ορισμός της παράνοιας. Δηλαδή όλος ο πληθυσμός του πλανήτη θα έπρεπε να δουλεύει επί τρεισήμισι χρόνια, χωρίς να τρώει, χωρίς να καταναλώνει, προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος του! Αλήθεια, σε ποιους ακριβώς μπορεί να χρωστάει ολόκληρος ο πλανήτης; Που ακριβώς στον παγκόσμιο ισολογισμό καταγράφονται τα ιλιγγιώδη χρέη;

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Παγκόσμιος πόλεμος» από την απόφαση του ΟΠΕΚ για δραστική μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Μα η τελευταία εταιρεία με βιβλία τρίτης κατηγορίας, έχει σαφέστατη περιγραφή των χρεών και των υποχρεώσεων της. Πως είναι δυνατόν η πλανητική οικονομία να παρουσιάζει αυτή την παρανοϊκή εικόνα, όπου ουσιαστικά τα έσοδα του χρέους δεν καταγράφονται στο παγκόσμιο Α.Ε.Π. της; Και όμως υπάρχει κάτι ακόμα πιο παρανοϊκό. Αυτό που συμβαίνει με τα παράγωγα, είναι κυριολεκτικά ανεξήγητο. Αφού το ύψος των παραγώγων παγκοσμίως φτάνουν τα 600 τρισεκατομμύρια δολάρια! Το υπερδιπλάσιο του παγκόσμιου χρέους δηλαδή και πολλαπλάσιο του παγκόσμιου Α.Ε.Π.!

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι έχει συντελεστεί ένα παγκόσμιο έγκλημα, στην δυτική οικονομία κυρίως, μικρογραφία του οποίου είδαμε με την κατάρρευση της Lehmann brothers. Όπου η μόχλευση των στεγαστικών δανείων οδήγησε σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα που δεν είχαν ουδεμία σχέση με την τραπεζική πίστη όπως αυτή υφίσταται στον παραδοσιακό καπιταλισμό.

Το έγκλημα του Μπιλ Κλίντον, να εξομοιώσει τις παραδοσιακές τράπεζες με τα επενδυτικά μορφώματα, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Και φυσικά η γερμανική ασυδοσία που μέχρι πρότινος εκδηλωνόταν με τα όπλα, ξεδιπλώθηκε στο οικονομικό πεδίο. Με την Ντόιτσε Μπανκ να πρωτοστατεί στην παραγωγή, εκμετάλλευση, την παράνοια των παραγώγων.

Ένα παγκόσμιο έγκλημα το οποίο δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε με τους όρους του πιο σκληρού καπιταλισμού. Μένει λοιπόν να αποδειχτεί ποιος εκμεταλλεύτηκε την κερκόπορτα που άνοιξε ο Μπιλ Κλίντον ως πρόεδρος των ΗΠΑ, προκειμένου να μεταμορφώσει την παγκόσμια οικονομία σε μία κολοσσιαία φούσκα, όπου κάποια αόρατα χέρια κρατούν τις τύχες ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Πανδημία και Παγκόσμιος Πόλεμος

Αντί αυτή η υγειονομική κρίση που απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα να λειτουργήσει ως συνεκτικός κρίκος, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η ρητορική των υπερδυνάμεων έχει κλιμακωθεί, έχει αυξηθεί η λεκτική αντιπαράθεση αλλά και η στρατιωτική προετοιμασία.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Σάλος με το δημοσίευμα των New York Times για τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν

Ένα παγκόσμιο μίσος πλανάται το οποίο υπερισχύει ακόμα και της κοινής προσπάθειας για λύση στο πρόβλημα που παίρνει ανθρώπινες ζωές. Το ρωσικό εμβόλιο απορρίπτεται επειδή είναι ρωσικό. Το κινέζικο εμβόλιο δεν μπαίνει καν σε διαδικασία έγκρισης, παρότι η Κίνα έχει νικήσει την πανδημία. Ακόμα και το βρετανικό εμβόλιο δαιμονοποιείται ακριβώς επειδή δεν είναι γερμανικό!

Η εξαθλίωση του πληθυσμού είναι ο καταλληλότερος πυροκροτητής για μία παγκόσμια πολεμική αντιπαράθεση. Ο πλούσιος ιταλικό Βορράς βλέπει εκατομμύρια κατοίκους πλέον να τρέφονται στα συσσίτια. Η ύφεση στέλνεις στους δρόμους δεκάδες εκατομμύρια αμερικανούς που είδαν τις φάμπρικες να ξανακλείνουν. Στην Αμερική μάλιστα αυτό είναι ένα δείγμα πολεμικής ανάφλεξης.

Παράλληλα, η ψυχολογία μέσω των μέσων αντιμετώπισης της πανδημίας, η κοινωνική αποστασιοποίηση, η αγοραφοβία, η απομάκρυνση από τον συνάνθρωπο και η μασκοφορία, διευκολύνουν την ανάπτυξη εχθροπάθειας ακόμα και στον πιο ειρηνόφιλο και μετριοπαθή πολίτη. Ο χειρότερος συνδυασμός.

Πανδημία, καταστολή και εξέγερση

Στην Ελλάδα έχουμε τα αυστηρότερα μέτρα εγκλεισμού σε σύγκριση με τις λεγόμενες πολιτισμένες χώρες. Αυτό είναι ένα πολύ άσχημο δεδομένο, ένας προπομπός αρνητικών εξελίξεων. Η μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, η αποδοχή στέρηση βασικών συνταγματικών και δημοκρατικών ελευθεριών που επεβλήθη μέσα σε ένα απόγευμα με πρόσχημα την πανδημία, δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρνητικό δεδικασμένο. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες ακόμα και σε αυτές που τα μέτρα δεν είναι τόσο σκληρά – μιλάμε πάντα για τις λεγόμενες καπιταλιστικές, δυτικές χώρες – καθώς και εκεί ο πολίτης βλέπει τα συνταγματικά τους δικαιώματα να καταπατώνται.

Με απλά λόγια βλέπουμε σε δυτικές οικονομίες να επιβάλλεται ένα σοβιετικό μοντέλο καταστολής ελευθεριών, το οποίο κανένας δεν θα πίστευε πως θα μπορούσε να επιβληθεί. Το γεγονός αυτό εντείνει ακόμα περισσότερο την τερατογένεση του παγκόσμιου χρέους και των παραγώγων. Οι δυτικές χώρες βλέπουν το ΑΕΠ τους να μειώνεται, εξαναγκάζονται σε δανεισμό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις βασικές κοινωνικές υποχρεώσεις και το κόστος συντήρησης και ενδυνάμωσης των εθνικών συστημάτων υγείας, άρα το παγκόσμιο χρέος αυξάνεται ακόμα περισσότερο.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Εμφάνιση... Top Gun έκανε ο Μπάιντεν στη Φλόριντα

Το παράδειγμα της Ελλάδας είναι γλαφυρό. Το ΑΕΠ έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2000, αλλά η σχέση χρέους / ΑΕΠ έχει γυρίσει στα επίπεδα του 1897! Στα επίπεδα μίας εθνικής καταστροφής! Πως λοιπόν θα αντιμετωπιστεί αυτό το χάος; Μα φυσικά ο πολίτης θα είναι ο πρώτος στόχος. Και αποδείχτηκε εύκολος στόχος, διότι με την ίδια ευκολία που τον κλείδωσαν και του απαγόρευσαν κάθε κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα, με την ίδια ευκολία θα τον υποχρεώσουν να απεμπολήσει τις οικονομικές του απαιτήσεις, τις ασφαλιστικές του παροχές, την σύνταξη του, υπό το πρίσμα των «αλγεινών οικονομικών εξελίξεων».

Και τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα για το κράτος, διότι κατάφεραν με άνεση να επιβάλουν εγκλεισμό και επιβίωση με επιδόματα σχεδόν για το σύνολο των πολιτών. Ποιος στα αλήθεια πιστεύει ότι το κράτος θα εγκαταλείψει τόσο εύκολα αυτό το όπλο επιβολής προς όφελος των πολιτών; Όταν σε κάθε λαϊκό αίτημα η απάντηση μπορεί να είναι «προσέξτε γιατί υπάρχουν και χειρότερα, τα έχετε ζήσει»;

 Και όμως, αυτή η συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε μία σφοδρή εξέγερση. Διότι ο εγκλεισμός και οι συνεχείς απαγορεύσεις, μπορεί να μην λειτουργήσουν ως ανασταλτικό, αλλά ως εφαλτήριο κοινωνικής επανάστασης. Η πανδημία λοιπόν μπορεί να είναι απλώς η αρχή ολέθριων καταστάσεων, τις οποίες φυσικά απευχόμαστε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ «ληστεύουν» την Ευρώπη λόγω των κυρώσεων! Οι πρώτες αντιδράσεις…

Ένα βρώμικο και καταστροφικό παιχνίδι φαίνεται πως έχουν στήσει οι ΗΠΑ σε βάρος της...

Μακελειό στο Μεξικό: Ένοπλοι δολοφόνησαν μέρα μεσημέρι 18 ανθρώπους!

Ανάμεσα στους νεκρούς και ο δήμαρχος της κοινότητας

Τρόμος με serial killer στην Καλιφόρνια – Ο φονιάς βρίσκεται σε «αποστολή»

Ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβει serial killer προτού σκοτώσει ξανά έχει εξαπολύσει η αστυνομία στο...

Η πρώτη σύγκρουση Μελόνι-Ντράγκι για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Καταγράφηκε η πρώτη λεκτική σύγκρουση, μετά τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, ανάμεσα στον πρωθυπουργό...

Εμφάνιση… Top Gun έκανε ο Μπάιντεν στη Φλόριντα

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Φλόριντα βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά το πέρασμα του κυκλώνα...

Σάλος με το δημοσίευμα των New York Times για τη δολοφονία της κόρης του...

Η δημοσιογράφος Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του εθνικιστή φιλοσόφου Αλεξάντερ Ντούγκιν και συνεργάτη του Πούτιν,...

Για μελλοντικά προβλήματα κάνει λόγο η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν στην επιστολή της για...

Η ευρωπαϊκή ηγεσία ακόμη μια φορά προστατεύει τα κέρδη των πολυεθνικών της ενέργειας εις βάρος των λαών της Ευρώπης - Τώρα θυμήθηκε και την «στρατηγική αυτονομία»

Προσβλήθηκε ο Ερντογάν και κάλεσαν για εξηγήσεις τον πρέσβη της Σουηδίας

Τον ρόλο του μονίμως προσβεβλημένου παίζει όλο αυτό το διάστημα ο Ταγίπ Ερντογάν, που...

Ελληνοτουρκικός πόλεμος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ

Στην πολιτεία της Πενσιλβανία κρίνεται ακόμα και το μέλλον της πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι...

Με νέο διάταγμα ο Πούτιν διορθώνει τις οδηγίες για τη μερική επιστράτευση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, δήλωσε...

Θυμάστε την Βέλμα από τον Scooby-Doo; Έγινε ομοφυλόφιλη στη νέα ταινία

Και ποιος δεν θυμάται τους αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς κινουμένων σχεδίων «Scooby-Doo» που έκανε...

Μας απειλεί με πόλεμο ο Ακάρ: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω – Οι Ένοπλες Δυνάμεις...

Επικίνδυνα κλιμακώνουν την προκλητικότητά τους οι Τούρκοι, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένει...

Αλλάζει ρότα η Κομισιόν – Θα εξεταστεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

«Πρέπει να εξετάσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου πέρα από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας»,...

Η απόλυτη υποκρισία: Το βραβείο του ΟΗΕ για το Μεταναστευτικό στην Ανγκελα Μέρκελ

Οι μόνοι καγκελάριοι που υπηρέτησαν περισσότερα χρόνια από τη Μέρκελ ήταν ο Οτο φον...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί ζητούν 200.000.000 ευρώ αποζημιώσεις για τα Leopard!

Αποζημίωση εκτιμώμενου ύψους περί τα 200.000.000 ευρώ, που αφορά...

Δάκρυα στην κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα – Υποβασταζόμενος ο γιος του: «Ήσουν καταπληκτικός πατέρας»

Τον σπουδαίο ερμηνευτή Σταμάτη Κόκοτα αποχαιρέτησαν σήμερα σε κλίμα...

Ξεσηκώθηκε ολόκληρη η Καστοριά για την σαρωτική ακρίβεια στα καύσιμα και την ενέργεια

«Η Καστοριά βουλιάζει. Ακούει κανείς;» βροντοφώναξαν σήμερα εκατοντάδες πολίτες...

Πένθος στην οικογένεια Μητσοτάκη

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ