Σάββατο 8/5/2021

Απογοητευμένη από τον Κάρολο η βασίλισσα Ελισάβετ

«Δεν θα φτάσει ποτέ στο ύψος της δικής της αίσθησης καθήκοντος»

Πηγή μόνιμης απογοήτευσης φέρεται ότι είναι για τη βασίλισσα Ελισάβετ ο πρίγκιπας Κάρολος, ενώ αντιθέτως τρέφει μεγαλύτερη τρυφερότητα για τον πρίγκιπα Άντριου, παρά τα μπλεξίματά του! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ένας ειδικός σε θέματα βασιλικής οικογένειας σε νέο ντοκιμαντέρ.

Ο Κλάιβ Ιρβινγκ, συγγραφέας της νέας βιογραφίας της βασίλισσας, με τίτλο «The Last Queen», υποστηρίζει ότι η Ελισάβετ «δεν έχει ποτέ καταλάβει» τον μεγαλύτερο γιο της και διάδοχο στον θρόνο, τον 72χρονο Κάρολο, και απογοητεύεται επειδή «δεν θα φτάσει ποτέ στο ύψος της δικής της αίσθησης καθήκοντος». Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Queen Elizabeth: Love, Honour and Crown» ο Ιρβινγκ προσθέτει ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι ο μόνος από τη βασιλική οικογένεια που εκτιμά την αφοσίωση της βασίλισσας στο καθήκον της. Η αυστηρότητα της Ελισάβετ, ωστόσο, δεν ενεργοποιείται απέναντι στον πρίγκιπα Αντριου, τον δεύτερο γιο της, με τον οποίο «ακόμη και σήμερα παραμένει ανοικτά τρυφερή και πιο συγχωρητική απ’ ό,τι απέναντι στον Κάρολο».

Από το ειδύλλιο με τον πρίγκιπα Φίλιππο

Σε αυτό φαίνεται να έχει παίξει ρόλο και το γεγονός ότι ο Αντριου είχε ενεργό δράση στο ναυτικό, με συμμετοχή σε αποστολές κατά τη διάρκεια του πολέμου των Φόκλαντ και αυτό του έδωσε την αίγλη του ήρωα, που την έκανε υπερήφανη. Το ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζεται ως μία «εις βάθος έρευνα διάφορων δραματικών εντάσεων μεταξύ του στέμματος και της οικογένειας κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας της βασίλισσας», αρχίζει την εξιστόρηση από το ειδύλλιο της βασίλισσας με τον πρίγκιπα Φίλιππο στα μέσα της δεκαετίας του ΄40, ενώ αναφέρει και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο δεύτερος στον εκσυγχρονισμό της μοναρχίας στη Βρετανία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ