Τετάρτη 16/6/2021

Μπόρις ο γαλαντόμος: Προσφέρει στην Ε.Ε. εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της AstraZeneca!

Τον έζωσαν τα φίδια μην και ενεργοποιήσει η Ένωση το μηχανισμό ελέγχου των εξαγωγών των εμβολίων

Εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca σκοπεύει να προσφέρει ο Μπόρις Τζόνσον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ελπίδα να… κατευνάσει τα πνεύματα.

Τον τελευταίο καιρό η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανοίξει «πόλεμο εμβολίων» με τη Βρετανία, δείχνοντας αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό ελέγχου των εξαγωγών, καθότι αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας. H Ε.Ε. κατηγορεί την AstraZeneca ότι έχει αθετήσει συμφωνίες που υπογράφηκαν πέρυσι το καλοκαίρι για το εμβόλιο που ανέπτυξε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καθώς και τη Βρετανία ότι κρατάει για την πάρτη της παρτίδες δόσεων που παράγονται στα βρετανικά εργοστάσια, αλλά προορίζονται για τις χώρες της Ένωσης.

Και, φοβούμενος ότι η Ευρώπη θα προχωρήσει σε απαγόρευση εξαγωγών των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca που παράγονται εντός της επικράτειάς της, κάτι που θα μπορούσε να καθυστερήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών της Βρετανίας για τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ θα έθετε σε αμφισβήτηση και το πρόγραμμα εξόδου από το lockdown, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να προσφέρει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στην Ε.Ε., που παρασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρείας Halix, στην Ολλανδία, στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού.

Η καλύτερη άμυνα

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η προηγούμενη εμπειρία μας δίδαξε ότι όταν ένα κύμα χτυπά τους φίλους μας, χτυπά και στις δικές μας ακτές» και είπε ότι η καλύτερη άμυνα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι να διατηρήσει τους εμβολιασμούς σε πλήρη ταχύτητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ