Τραγωδία στην Κίνα με 28 νεκρούς απ’ τον τυφώνα Λέκιμα

Must Read

28 νεκροί και 20 αγνοούμενοι ήταν ο απολογισμός από τον τυφώνα Λέκιμα που έπληξε την ανατολική παράκτια επαρχία Ζεντζιάνγκ της Κίνας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες μετέχουν τώρα στις προσπάθειες διάσωσης των πληγέντων από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατολίσθηση που προκλήθηκε στην πόλη Ουεντσού προκάλεσε τον θάνατο 18 ανθρώπων, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Ωστόσο αυτό δεν διευκρίνισε αν οι 10 επιπλέον θάνατοι προκλήθηκαν επίσης από την κατολίσθηση αυτή.

Πάνω από 100.000 σε καταφύγια

Εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV έδειχναν σήμερα τα μέλη σωστικού συνεργείου να επιβαίνουν σε σκάφος στην πόλη Λίνχαϊ, οι δρόμοι της οποίας έχουν καλυφθεί εντελώς από τα λασπόνερα.

Την ίδια ώρα στην επαρχία Ζετζιάνγκ ματαιώθηκαν περίπου 300 πτήσεις, ενώ ανεστάλησαν τα δρομολόγια των τρένων και των πορθμείων για προληπτικούς λόγους.

Ο Λέκιμα έφτασε στην επαρχία Τζιανγκσού, βόρεια της Σανγκάης, και αναμένεται αργότερα σήμερα να φτάσει στην επαρχία Σαντόνγκ, σύμφωνα με το CCTV. Στις δύο αυτές επαρχίες έχει ήδη κηρυχθεί κόκκινος συναγερμός σε προειδοποίηση για σφοδρές βροχοπτώσεις.

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους καθώς πλησίαζε ο τυφώνας. Περισσότεροι από 110.000 από αυτούς στεγάστηκαν σε καταφύγια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This