Τριήμερο πένθος στην Τανζανία: 69 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου

Must Read

Τη ζωή σε 69 ανθρώπους στοίχισε η έκρηξη ενός βυτιοφόρου το Σάββατο, στην Τανζανία. Τα θύματα ήταν κυρίως περαστικοί που είχαν σπεύσει να πάρουν καύσιμα που διέρρεαν από το φορτηγό το οποίο είχε ανατραπεί, σύμφωνα με την τανζανική κυβέρνηση, η οποία κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος.

«Αυτή τη στιγμή θρηνούμε 69 ανθρώπους, ο τελευταίος από τους οποίους υπέκυψε στη διάρκεια της πτήσης του ελικόπτερου που τον μετέφερε στο εθνικό νοσοκομείο του Νταρ ες Σαλάμ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κάσιμ Μαζαλίουα.

«Οι τραυματίες ανέρχονται τώρα σε 66», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε κατοίκους σε σχολικό συγκρότημα της πόλης Μορογκόρο, μια ομιλία που μεταδόθηκε από την τανζανική τηλεόραση.

Ανατράπηκε μετά από ελιγμό

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο προηγούμενος απολογισμός, που είχε ανακοινωθεί το βράδυ του Σαββάτου από τον κυβερνήτη της Μορογκόρο, ήταν 64 νεκροί και 70 τραυματίες.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κοινότητα Μσάμβου, στην περιφέρεια της Μορογκόρο, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 200 χλμ. δυτικά της οικονομικής πρωτεύουσας Νταρ ες Σαλάμ, σε έναν από τους κύριους οδικούς άξονες της χώρας.

Το βυτιοφόρο ανατράπηκε στο οδόστρωμα επιχειρώντας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, να αποφύγει μια μοτοσικλέτα. Στη συνέχεια οδηγοί των «μπόντα-μπόντα», των μοτοσικλετών-ταξί, καθώς και κάτοικοι της κοινότητας συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να προσπαθήσουν να πάρουν καύσιμο που χυνόταν από το βυτίο. Όμως το καύσιμο ανεφλέγη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This