Ισπανία: Μεγάλη πυρκαγιά στο νησί Γκραν Κανάρια – Εκκενώνονται κωμοπόλεις (video)

Must Read

Περίπου 1.000 άνθρωποι δεν μπορούν σήμερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο νησί Γκραν Κανάρια μετά την εκκένωση μερικών κωμοπόλεων καθώς μεγάλη πυρκαγιά επεκτείνεται προς ένα Εθνικό Πάρκο και μια περιοχή δημοφιλή στους παραθεριστές σ’ αυτό το ισπανικό νησί, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πυροσβέστες με αεροπλάνα και ελικόπτερα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη σφοδρή πυρκαγιά που μαίνεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Λας Πάλμας. Η φωτιά απειλεί μερικές κωμοπόλεις καθώς και το εθνικό πάρκο Ταμαντάμπα στο δυτικό τμήμα του νησιού, ανέφεραν οι αρχές με μήνυμά τους στο Twitter.

Συνελήφθη ένας ύποπτος

Η Κάρλα Ροντρίγκεθ, αυτόπτης μάρτυρας κατευθυνόταν προς το Χουνκαλίγιο με μερικούς φίλους για μια τοπική γιορτή.

«Η πρώτη φορά που είδα τη φωτιά ήταν όταν φτάναμε στην παρακαμπτήριο προς το Χουνκαλίγιο και συνειδητοποίησα πόσο κοντά ήταν. Δεν το περίμενα, καθώς είχα διαβάσει πως είχε τεθεί υπό έλεγχο σε διάφορες περιοχές», είπε η Ροντρίγκεθ στο Ρόιτερ.

«Όμως μετά τη γιορτή, όταν επιστρέφαμε, αποφασίσαμε να κοιτάξουμε ξανά για να διαπιστώσουμε πόσο είχε προχωρήσει η φωτιά και είδαμε πως ήταν εκτός ελέγχου, το θέαμα ήταν οδυνηρό. Έκλαψα γιατί αγαπώ τη φύση και δεν μπορούσα να την βλέπω να καίγεται έτσι», αφηγήθηκε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι η πυρκαγιά άρχισε από κάποιον που έκανε εργασίες συγκόλλησης. Ένας 55χρονος συνελήφθη το Σάββατο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Μαξίμου προσπαθεί να κλείσει άρον άρον το σκάνδαλο με τα e-mails

Με την πλάτη στο τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου με την αξιοποίηση των προσωπικών...

More Articles Like This