Τετάρτη 28/7/2021

Μας προετοιμάζουν για την… πρόεδρο Κάμαλα Χάρις;

Μία περίεργη αλλαγή στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, δίνει τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας!

Ο Λευκός Οίκος επέλεξε να δώσει στην Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις μια περίοπτη θέση στον ιστότοπό του, «παραβαίνοντας» τους κανόνες που έχουν τεθεί από τις δύο τελευταίες διοικήσεις και Δίνοντας τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν την αντιπρόεδρο εν δυνάμει πρόεδρο των ΗΠΑ λόγω εγγενούς αδυναμίας του Τζο Μπάιντεν να κυβερνήσει.

Αντί να αναφέρει την νέα κυβέρνηση ως «Διοίκηση Μπάιντεν» στην επίσημη σελίδα της, ο Λευκός Οίκος την αναφέρει ως «Διοίκηση Μπάιντεν-Χάρις», βάζοντας την Καμάλα Χάρις σε σχεδόν ίσο επίπεδο με τον ίδιο τον πρόεδρο.

Η «περίεργη» αυτή επιλογή είναι εμφανής στη σελίδα «διοίκηση» του WhiteHouse.gov. «Μάθετε περισσότερα για τα άτομα που εκτελούν τις προτεραιότητες της διοίκησης Biden-Harris», αναφέρει η σελίδα.

9D854DEE F962 4DC9 B0D8 BB1EE6CECD95
Η επίμαχη εικόνα στην σελίδα του Λευκού Οίκου

Η Χάρις απολαμβάνει επίσης αυξημένη προβολή στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter, ο οποίος διακηρύσσει: «Καλώς ήλθατε στον Λευκό Οίκο του Μπάιντεν-Χάρις!»

Οι δύο προηγούμενες διοικήσεις δεν ανέφεραν τους αντίστοιχους αντιπροέδρους στους ιστότοπους τους. Ενδεικτικό δείγμα για την ισχυρή θέση της Καμάλα Χάρις στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Και επίσημα όμως ο νέος πρόεδρος προβάλλει δεόντως την αντιπρόεδρο του, δίνοντας μάλιστα σοβαρές αρμοδιότητες, όπως το εθνικό πρόγραμμα καταπολέμησης της πανδημίας.

Ο Μπάιντεν έχει διαπράξει και σχετική γκάφα στο παρελθόν. Σε μια ομιλία του τον Δεκέμβριο περιέγραψε την αντιπρόεδρο του ως …«εκλεγμένη πρόεδρο Χάρις»!

Η ενημέρωση της ιστοσελίδας συμπίπτει με μια μη επιβεβαιωμένη έκθεση που κυκλοφορεί σε συντηρητικά μέσα ενημέρωσης, η οποία παραθέτει ένα εσωτερικό σημείωμα που δίνει εντολή στους κυβερνητικούς υπαλλήλους να αναφέρονται στην «διοίκηση Biden-Harris» σε όλες τις δημόσιες επικοινωνίες.

Η προχωρημένη ηλικία του Μπάιντεν πάντως, είναι 78 ετών, κάνει ορισμένους να αναρωτηθούν αν ο πρόεδρος θα είναι σε θέση να υπηρετήσει ολόκληρη τη θητεία του, με κάποιους ακόμη και να αναρωτιούνται αν κάποια από τα καθήκοντά του έχουν ήδη ανατεθεί σε «υφισταμένους». Με πρώτη φυσικά την αντιπρόεδρο!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ