Κυριακή 20/6/2021

Μπαρ στο Παρίσι που ονομάζεται Sputnik, πρόσθεσε το γράμμα V στον τίτλο του και έγινε Sputnik V! (video)

Βλέπουν μπροστά!

Οι ιδιοκτήτες του μπαρ Sputnik στην περιοχή Butte-aux-Cailles (13ο διαμέρισμα) του Παρισιού, δεν δίστασαν να αλλάξουν το όνομα του μαγαζιού τους σε Sputink V για να δείξουν την άποψή τους για τη δυνατότητα επιλογής εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Ο φίλος μου Γκόραν, ο οποίος εργάζεται εδώ, είπε, ‘ας προσθέσουμε το ‘V’, για να δηλώσουμε τη γνώμη μας. Νομίζω ότι θα ήταν ενδιαφέρον αν στη Γαλλία θα μπορούσαμε να έχουμε το ρωσικό εμβόλιο», είπε ο Stephane Skoric, συνιδιοκτήτης του μπαρ.

Με χαρακτήρα απόλυτα διεθνή, όπως αναφέρει το fr.sputniknews.com, η εταιρεία που διαχειρίζεται το μαγαζί ιδρύθηκε το 1989 από πέντε συνεργάτες με καταγωγή από: Σενεγάλη, Βουλγαρία, Σερβία, Καμπότζη και Γαλλία.

«Οι πολίτες στο Παρίσι είναι πολύ δεκτικοί σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Δεδομένου ότι πολλοί από εμάς έχουν σλαβική καταγωγή, κλείσαμε το μάτι στον πρώτο δορυφόρο που στάλθηκε στο διάστημα», τονίζει ο Stephane για το (αρχικό) όνομα του μαγαζιού.

«Δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα για τα εμβόλια. Πρέπει να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Υπάρχουν ήδη πολλές χώρες στον κόσμο που χρησιμοποιούν το ρωσικό εμβόλιο. Και εδώ, υπάρχει ακόμη έλλειψη εμβολίων. Γιατί λοιπόν να μην το χρησιμοποιήσουμε», αναρωτιέται ο Stephane Skoric.

Ο συνιδιοκτήτης του μπαρ εμπιστεύεται το προϊόν που αναπτύχθηκε από «Ρώσους ερευνητές και σπουδαίους επιστήμονες». Γι’ αυτόν, «εάν το ρωσικό εμβόλιο λειτουργεί στη Ρωσία, την Ινδία, τη Σερβία και αλλού, τότε θα λειτουργήσει και στη Γαλλία. Όσο περισσότερα εμβόλια έχουμε, τόσο το καλύτερο».

Η αλλαγή ονόματος στο μπαρ είναι ήδη εντυπωσιακή και «οι άνθρωποι σταματούν, περίεργοι να μάθουν εάν ετοιμαζόμαστε να εμβολιάσουμε εδώ». Ο Skoric το βλέπει ως σημάδι ότι «στη Γαλλία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να εμβολιαστούν». Και η λήψη του εμβολίου Sputnik V «πάνω από τα άλλα φαίνεται ένας καλός τρόπος για να βγούμε πιο γρήγορα από την τρέχουσα κατάσταση».

«Συζητήσαμε με τους συνεργάτες μου: αν είχαμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε έναν τόπο εμβολιασμού, θα το κάναμε με όλη μας την καρδιά. Θα ήταν χαρά αν, αντί να παραμείνουμε κλειστοί, να μπορούσαμε να βοηθήσουμε στον εμβολιασμό», καταλήγει ο Stephane.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ