Κυριακή 25/7/2021

Ερντογάν κάτσε φρόνιμα! Βγάζει πάλι το Γιαβούζ στην Ανατολική Μεσόγειο

Τρίβεται στη γκλίτσα του τσοπάνη η Τουρκία

Το έχουμε γράψει εγκαίρως ότι ο Ταγίπ Ερντογάν σύντομα θα επιστρέψει στις γνωστές προκλήσεις του. Το αποδεικνύουν άλλωστε όλες οι κινήσεις και δηλώσεις του. Ενώ οι Ευρωπαίοι του χαρίζουν χρόνο και δεν αποφασίζουν για κυρώσεις, ο σουλτάνος αποφάσισε να βγάλει ξανά το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ στην Ανατολική Μεσόγειο!

Την επίσημη ανακοίνωση έκανε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, δηλώνοντας ότι το Γιαβούζ σύντομα θα επιστρέψει στις «προγραμματισμένες εργασίες του»!

«To Ορούτς Ρέις συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στα ανοιχτά της Αττάλειας. Το Μπαρμπαρός πήγε για μακροχρόνια συντήρηση και είναι στα ναυπηγεία στην Τούζλα. Τo Γιαβούζ ολοκληρώνει τις προμήθειες του και σύντομα θα επιστρέψει στις προγραμματισμένες τους εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Υπενθυμίζουμε ότι το Γιαβούζ είχε μπουκάρει στην κυπριακή ΑΟΖ για μήνες και όταν αποχώρησε η δικαιολογία ήταν πως έπρεπε να γίνουν εργασίες συντήρησης!

Η Τουρκία έχει τώρα στραμμένο το ενδιαφέρον της στην πενταμερή για την Κύπρο και θα προκαλεί εκ νέου, για να πάρει ότι περισσότερο μπορεί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ