Τρίτη 18/5/2021

Αυστρία και Sputnik V: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις, εν αναμονή της αγοράς

Κατά την προμήθεια εμβολίων, δεν θα πρέπει να υπάρχουν «παρωπίδες» λένε στην Αυστρία

Οι διαπραγματεύσεις για μία σύμβαση αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού από την Αυστρία έχουν πρακτικά ολοκληρωθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιέννη, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μία αγορά για εμάς στην Αυστρία είναι δυνατή», προσθέτοντας ότι με ένα εκατομμύριο επιπλέον δόσεις εμβολίων, αυτό θα ήταν ένα «επιπλέον turbo» για την αυστριακή εκστρατεία εμβολιασμού.

Μετά την κρίση, ο Κουρτς -ο οποίος υποστηρίζει εδώ και μήνες την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου από την Αυστρία- προτίθεται να θέσει εντός της Ευρώπης το ερώτημα, τι θα μπορούσε κανείς να είχε κάνει διαφορετικά προκειμένου να υπάρχει η ίδια ταχύτητα όπως στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο όσον αφορά την προμήθεια όσο και την έγκριση εμβολίων.

Της προμήθειας του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από την Αυστρία υπεραμύνθηκε σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία και ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Κόμματος Άουγκουστ Βέγκινγκερ, τονίζοντας ότι κατά την προμήθεια εμβολίων, δεν θα πρέπει να υπάρχουν «παρωπίδες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ