Πέμπτη 13/5/2021

Νύχτα άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους απόστρατους ναυάρχους ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν προσπαθεί να καλύψει τα 128 δις που «έκαναν φτερά» από την Κεντρική Τράπεζα όταν ήταν υπουργός ο γαμπρός του

Νύχτα αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 απόστρατοι ναύαρχοι, που με συνοπτικές διαδικασίες και νύχτα τους συνέλαβε ο Ερντογάν. Φυσικά τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Οι απόστρατοι ανήκουν σε μια ομάδα 104 ναυάρχων, οι οποίοι υπέγραψαν ανοικτή επιστολή όπου εξηγούσαν τους κινδύνους που ενέχει για τη Συνθήκη του Μοντρέ -η οποία διασφαλίζει τη διέλευση από τα στενά του Βοσπόρου– το σχέδιο του Ερντογάν για τη δημιουργία της «Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης».

Ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί και για άλλους 4 απόστρατους, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι απόστρατοι ναύαρχοι αφέθηκαν ελεύθεροι την ίδια ώρα που το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκαζε την Τουρκία για την κράτηση του δημοσιογράφου Αχμέτ Αλτάν, που κατηγορείται από το καθεστώς Ερντογάν για συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πάντως εξακολουθεί την προπαγάνδα του απτόητος, ανακαλύπτοντας παντού πραξικοπήματα, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και για να καλύψει την υπόθεση του γαμπρού του Αλ Μπαϊράκ και τα 128 δις δολάρια που έκαναν φτερά από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας όταν ήταν υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ