Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Με συνοπτικές διαδικασίες: Υπό κράτηση 10 ναύαρχοι της επιστολής των 104, μεταξύ τους και ο πατέρας της «Γαλάζιας πατρίδας»!

Ο χαμός που γίνεται στην Τουρκία είναι μεγάλος, με κρυφά και φανερά μέσα να φωνασκούν και να προπαγανδίζουν κατά των ναυάρχων

Από τη μια πλευρά η τραγική κατάσταση της τουρκικής οικονομίας και από την άλλη η συνεχής δημοσκοπική πτώση του καθεστώτος. Άρα δεν αποτελεί έκπληξη το ότι έπρεπε να βρεθεί κάτι για να… ταράξει τα νερά και να αποπροσανατολίσει τον τουρκικό λαό. Και η επιστολή των 104 απόστρατων ναυάρχων έδωσε το απόλυτο πάτημα στον Ταγίπ Ερντογάν και την παρέα του.

Διαβάστε ακόμα: Τρέμει και τη σκιά του ο Ερντογάν: Έκτακτη σύσκεψη και εισαγγελική έρευνα μετά την επιστολή 104 απόστρατων ναυάρχων

Ήδη ο χαμός που γίνεται στην Τουρκία είναι μεγάλος, με κρυφά και φανερά μέσα να φωνασκούν και να προπαγανδίζουν κατά των ναυάρχων, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τον εξισλαμισμό του στρατού που επιχειρεί ο Ερντογάν και κάλεσαν την κυβέρνηση να μην αποσυρθεί από τη Συνθήκη του Μοντρέ.

Η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα και ήδη εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι πρώτοι «εχθροί», αφού έτσι έσπευσε να τους παρουσιάσει το σύστημα του σουλτάνου, κάνοντας λόγο ακόμα και για προετοιμασία πραξικοπήματος.

Ανάμεσα στους μέχρι στιγμής δέκα συλληφθέντες ξεχωρίζει ένα όνομα: αυτό του Cem Gürdeniz, τη σύλληψη του οποίου ανακοίνωσε η σύζυγός του. Ο Gürdeniz είναι ο θεωρητικός του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο άνθρωπος που έδωσε όνομα στην τουρκική «μεγάλη ιδέα».

Συνελήφθησαν μεταξύ άλλων και οι Turgay Erdağ, Ali Sadi Ünsal, Can Erenoğlu, Alaettin Sevim, Ergun Mengi, Kadir Sağdıç και Atilla Kezek, ενώ οι Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu και Mustafa Özbey κλήθηκαν από τον Εισαγγελέα για να καταθέσουν.

Οι έρευνες στα σπίτια των απόστρατων ναυάρχων είναι ήδη σε εξέλιξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ