Η Μέρκελ δεν θέτει (ακόμη) εκτός νόμου νεοναζιστικό δίκτυο

Must Read

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας εμφανίστηκε να διστάζει χθες Δευτέρα να εφαρμόσει την πρόταση να τεθεί εκτός νόμου το νεοναζιστικό δίκτυο «Combat 18», όπως κατά πληροφορίες εισηγείται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), ο ήσσων εταίρος του κυβερνητικού «μεγάλου συνασπισμού».

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών συμφώνησε ότι η Combat 18 είναι νεοναζιστική, ρατσιστική, ξενοφοβική, αντιδημοκρατική και βίαιη οργάνωση, επισήμανε ωστόσο ότι κάθε αίτημα να τεθεί εκτός νόμου οποιαδήποτε οργάνωση πρέπει να εξετάζεται πολύ προσεκτικά, ώστε να εξασφαλίζεται πως θα αντέξει κάθε αμφισβήτηση στα γερμανικά δικαστήρια.

«Το Σύνταγμά μας βάζει ψηλά τον πήχη ως προς την απαγόρευση οργανώσεων, και πρέπει να τηρείται, επομένως χρειαζόμαστε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, που πρέπει να ελεγχθούν και να αρχειοθετηθούν με προσοχή», εξήγησε.

Η συγκεκριμένη οργάνωση δρα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Θεωρείται ο ένοπλος βραχίονας του νεοναζιστικού δικτύου «Αίμα & Τιμή». Ο αριθμός 18 είναι συνηθισμένη κωδικοποιημένη αναφορά στη νεοναζιστική ορολογία, που παραπέμπει στο πρώτο και στο όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου — τα αρχικά του ονόματος του Αδόλφου Χίτλερ.

Κατά τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, το SPD πρότεινε η οργάνωση να τεθεί εκτός νόμου το ταχύτερο.

Κατά δημοσιεύματα σε γερμανικά ΜΜΕ, η Combat 18 πιθανόν συνδέεται με την πρόσφατη δολοφονία του τοπικού πολιτικού Βάλτερ Λούμπκε μέσα στο σπίτι του από ένοπλο που βαρύνουν υποψίες ότι ανήκει στην άκρα δεξιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This