Κυριακή 9/5/2021

Πρώτη δύναμη πλέον οι Πράσινοι στη Γερμανία

Η δημοσκόπηση έγινε μετά την ανακήρυξη της Ανναλένα Μπέρμποκ και του Άρμιν Λάσετ ως υποψηφίων για την καγκελαρία

Οι Πράσινοι θα κέρδιζαν την πρώτη θέση αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, που δείχνει ταυτόχρονα, κατάρρευση των Χριστιανοδημοκρατών.

Η δημοσκόπηση έγινε μετά την ανακήρυξη της Ανναλένα Μπέρμποκ και του Άρμιν Λάσετ ως υποψηφίων για την καγκελαρία για τους Πράσινους και τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), αντίστοιχα.

Οι Πράσινοι εκτοξεύτηκαν στην πρώτη θέση με 28%, αυξάνοντας το ποσοστό τους κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με ανάλογη έρευνα της 13ης Απριλίου.

Αντίθετα , η Ένωση CDU/CSU χάνει επτά ποσοστιαίες μονάδες και υποχωρεί από 28 στο 21%. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν δύο ποσοστιαίες μονάδες και υποχωρούν στο 13%. Το FDP κερδίζει δύο μονάδες και η Αριστερά μία μονάδα.

Επιπλέον, το 54% των Γερμανών θεωρούν πολύ καλή την επιλογή της Ανναλένα Μπέρμποκ ως υποψήφιας καγκελαρίου των Πρασίνων. Μεταξύ των οπαδών των Πρασίνων, το ποσοστό υποστήριξης της Μπέρμποκ φτάνει στο 79%.

Αντίθετα, μόλις το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν καλή την επιλογή του Άρμιν Λάσετ ως υποψηφίου καγκελάριου της Ένωσης CDU /CSU. Το 47% θα προτιμούσε ως υποψήφιο της Ένωσης τον Βαυαρό πρωθυπουργό Μάρκους Ζέντερ.

Είναι ενδεικτικό οτι και μεταξύ των οπαδών της Ένωσης, το 58% δεν θεωρεί καλή την απόφαση υπέρ του Λάσετ. Το 58 % των υποστηρικτών του CDU και 88 % των οπαδών του CSU θα προτιμούσαν τον Ζέντερ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ