«Πράσινο φως» από τη Γερμανία στην επικύρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης

Ε αφού έδωσαν οι Γερμανοί το «ΟΚ» ας λειτουργήσει η ΕΕ

Must Read

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έδωσε το «πράσινο φως» για την επικύρωση από την Καγκελαρία του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (το λεγόμενο και Ταμείο Ανάκαμψης), για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή κατά του μηχανισμού δημιουργίας κοινού ευρωπαϊκού χρέους με στόχο την παρεμπόδιση της επικύρωσης του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης.

«Μία συνοπτική εξέταση δεν αναδεικνύει ισχυρή πιθανότητα παραβίασης του θεμελιώδους νόμου», εξηγεί το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο μπλόκαρε στα τέλη του Μαρτίου την διαδικασία της επικύρωσης του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Το Δικαστήριο θα συνεχίσει την εξέταση του θέματος επί της ουσίας, αλλά απορρίπτει το αίτημα επείγουσας διακοπής της διαδικασίας επικύρωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This