Στα πρόθυρα παγκόσμια σύρραξης: Συνεχίζονται οι απελάσεις διπλωμάτων – πολεμικό χάος στη Μαύρη Θάλασσα

Απανωτά διπλωματικά χτυπήματα, επικίνδυνη συσσώρευση δυνάμεων

Must Read

Το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών κάλεσε τον Βούλγαρο πρέσβη στην Μόσχα και απαίτησε να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ρωσίας δύο Βούλγαροι διπλωμάτες εντός 72 ωρών. Είχε προηγηθεί η απέλαση δύο ρώσων διπλωματικών υπαλλήλων από την Σόφια με απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε το θερμό επεισόδιο μεταξύ Τσεχίας και Ρωσίας, με 20 διπλωμάτες να απελαύνονται εκατέρωθεν.

Μόλις χθες το newsbreak.gr αποκάλυψε το περίεργο μήνυμα της στρατιωτικής διοίκησης του Πενταγώνου με την οποία έκανε λόγο για το ενδεχόμενο πυρηνικής σύρραξης, σε μία κλιμάκωση η οποία δεν θα είναι ούτε γραμμική, ούτε προβλέψιμη!

Το τελευταίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Διότι δύο ημέρες πριν την ανακοίνωση, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του και είχε υποστηρίξει ότι η Αμερική επιθυμεί μία σχέση με την Ρωσία η οποία θα είναι «γραμμική και προβλέψιμη»!

Βγαίνει λοιπόν άμεσα το βαθύ κράτος, τα λεγόμενα γεράκια του Πενταγώνου και ακυρώνουν την ρητορική του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, αντιστρέφοντας την. Δηλαδή το βαθύ κράτος της στρατιωτικής ηγεσίας, ακυρώνει τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Οι Βρετανοί στέλνουν δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα παρά την απόφαση των ΗΠΑ να ακυρώσει την αποστολή δύο πολεμικών σκαφών στην περιοχή.

Μακάρι να βγούμε ψεύτες. Αλλά αυτά τα φαινόμενα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This