Ειρήνη Πρέντζα: Η ηρωίδα ομογενής αστυνομικός της Νέας Υόρκης

Must Read

Στις ΗΠΑ αποκαλούν ηρωίδα την ελληνικής καταγωγής αστυνομικό που ακινητοποίησε στη Νέα Υόρκη γυναίκα, η οποία έκανε επίθεση με τσεκούρι, και την ώρα της σύλληψης το αίμα συνέχιζε να στάζει από τα χέρια της.

Τον ηρωισμό της 33χρονης Ειρήνης Πρέντζα αναγνώρισε και η τοπική αστυνομία δημοσιεύοντας τη φωτογραφία της στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter πάνω από την αναφορά του περιστατικού.Oπως αναφέρουν τόσο η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» όσο και η «New York Daily News» το βράδυ της Δευτέρας, η 33χρονη Λουτσιάνα Πρίκοπ βρισκόταν στο σπίτι γνωστού της στο Απερ Ιστ Σάιντ. Πάνω σε καβγά, επιτέθηκε με τσεκούρι σε μια 28χρονη, τραυματίζοντάς τη σοβαρά.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Ταμπουρώθηκε στο ασανσέρ

Στη συνέχεια, αφού βγήκε από το παράθυρο, ανέβηκε από τις σκάλες κινδύνου στην ταράτσα και το έσκασε. Κρατώντας ακόμη το τσεκούρι, με τα χέρια βαμμένα με αίμα, προσπάθησε να αγοράσει τσιγάρα. Υστερα μπήκε σε λεωφορείο, για να κατέβει στην επόμενη στάση και να ταμπουρωθεί στο ασανσέρ ενός κτιρίου.

Εκεί την εντόπισαν η Πρέντζα και συνάδελφοί της, με την ομογενή αστυνομικό να επεμβαίνει πρώτη και να καταφέρνει να την ακινητοποιήσει. «Επειτα από εκτεταμένη έρευνα εντοπίστηκε (η δράστρια) και με τη βοήθεια των αστυνομικών της ειδικής μονάδας του NYPD συνελήφθη, χωρίς περαιτέρω τραυματισμούς» έγραψε για το περιστατικό κάτω από τη φωτογραφία της Πρέντζα η τοπική αστυνομία.

Η Ειρήνη Πρέντζα, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυξ», είναι κόρη του Κωνσταντίνου και της Κικής Πρέντζα και σπούδασε Εγκληματολογία στο John Jay College. Αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση στην αμερικανική αστυνομική ακαδημία, εντάχθηκε στην αστυνομία της Νέας Υόρκης και τοποθετήθηκε στο 19ο αστυνομικό τμήμα, στο οποίο υπάγεται και η συνοικία όπου εδρεύει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπου η αστυνομικός είχε την ευλογία να φωτογραφηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This