Σάββατο 8/5/2021

Χάος στο γερμανικό κοινοβούλιο: Πήρε πρωτοβουλία η… τεχνολογία και παραλίγο να γίνουν παγοκολώνες!

Ανησυχία και σχόλια ότι «χτύπησαν» χάκερ το σύστημα

Απίστευτο το σκηνικό που διαδραματίστηκε στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας, στη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή. Ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί ο κλιματισμός, έσβησαν τα φώτα και άνοιξαν τα παράθυρα! Η αίθουσα έγινε «ψυγείο», οπότε και διακόπηκε η συνεδρίαση για πάνω από 15 λεπτά!

Αρχικά κυριάρχησε ανησυχία, αλλά τελικά επικράτησε το… κρύο αίμα των Γερμανών και όλα επανήλθαν. Έμεινε μόνο τα αστεία που έκαναν οι βουλευτές, όπως η Ντανιέλα Κόλμπε του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που σχολίασε: «Η τεχνολογία του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (#Bundestag) έχει αίσθηση του χιούμορ. Ακριβώς στην αρχή της συζήτησης για το κλίμα, το σύστημα κλιματισμού ενεργοποιείται με θόρυβο και ψύχει τον αίθουσα της ολομέλειας με θερμοκρασίες ψυγείου».

Τελικά το μυστήριο λύθηκε. Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της διοίκησης του κοινοβουλίου, για όλα ευθύνεται μια σύντομη διακοπή ρεύματος, που έβαλε σε λειτουργία τον συναγερμό πυρκαγιάς.

Βέβαια δεν έλειψαν και τα σχόλια ότι πρόκειται για επίθεση χάκερ στο σύστημα της γερμανικής βουλής. Όπως αυτό του Γκέρο Χόκερ, εκπροσώπου του Φιλελεύθερου κόμματος: «Κατά τη διάρκεια συζήτησης για την προστασία του κλίματος, τα φώτα σβήνουν, τα παράθυρα ανοίγουν αυτόματα και ο κλιματισμός λειτουργεί με πλήρη ισχύ στους 12°C. Ας ελπίσουμε ότι δεν ήταν επίθεση χάκερ. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που το κοινοβούλιο εμποδίζεται να επιστήσει την προσοχή σε ανησυχίες …».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ