Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Ο Τραμπ βάζει πλώρη για Σελήνη με… 1,6 δισ. δολάρια!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε την αύξηση της χρηματοδότησης της NASA, ώστε οι Αμερικανοί να επιστρέψουν στο φεγγάρι έως το 2024.

Με συγκεκριμένο αίτημά της, η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να αυξήσει τη χρηματοδότηση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος (NASA) κατά επιπλέον 1,6 δισ. δολάρια, ποσό το οποίο χαρακτήρισε «προκαταβολή» εντός των ορίων της προσπάθειας που καταβάλλουν οι ΗΠΑ, για να ξαναστείλουν αστροναύτες στη Σελήνη το αργότερο μέχρι το 2024.

Το εν λόγω αίτημα καταγράφεται σχεδόν δύο μήνες μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, πως η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να συντομευθεί κατά τέσσερα χρόνια το πρότερο χρονοδιάγραμμα της NASA, για επιστροφή των αμερικανών στην επιφάνεια του φεγγαριού για πρώτη φορά μετά το 1972, οπότε και έλαβε χώρα η ιστορική παρθενική τους προσελήνωση.

Νέο σύστημα προσελήνωσης

Το επιπλέον κονδύλι θα αυξήσει τις δαπάνες της NASA το οικονομικό έτος 2020 στα 22,6 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προορίζεται για την έρευνα και την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος προσελήνωσης, σύμφωνα με μια περίληψη του αναθεωρημένου προϋπολογισμού της, τον οποίο και δημοσιοποίησε πρόσφατα.

«Επί των ημερών της κυβέρνησής μου, αποκαθιστούμε το μεγαλείο της NASA και θα πάμε πίσω στη Σελήνη και μετά στον Άρη», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter. «Αναθεωρώ τον προϋπολογισμό μου ώστε να συμπεριλάβει άλλα 1,6 δισ. δολάρια προκειμένου να επιστρέψουμε στο Διάστημα όντας οι κορυφαίοι!», πρόσθεσε.

Το αν, τελικά, το Κογκρέσο συναινέσει στο εν λόγω αίτημα, είναι ένα άλλο θέμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ