Ο Τραμπ βάζει πλώρη για Σελήνη με… 1,6 δισ. δολάρια!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε την αύξηση της χρηματοδότησης της NASA, ώστε οι Αμερικανοί να επιστρέψουν στο φεγγάρι έως το 2024.

Must Read

Με συγκεκριμένο αίτημά της, η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να αυξήσει τη χρηματοδότηση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος (NASA) κατά επιπλέον 1,6 δισ. δολάρια, ποσό το οποίο χαρακτήρισε «προκαταβολή» εντός των ορίων της προσπάθειας που καταβάλλουν οι ΗΠΑ, για να ξαναστείλουν αστροναύτες στη Σελήνη το αργότερο μέχρι το 2024.

Το εν λόγω αίτημα καταγράφεται σχεδόν δύο μήνες μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, πως η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να συντομευθεί κατά τέσσερα χρόνια το πρότερο χρονοδιάγραμμα της NASA, για επιστροφή των αμερικανών στην επιφάνεια του φεγγαριού για πρώτη φορά μετά το 1972, οπότε και έλαβε χώρα η ιστορική παρθενική τους προσελήνωση.

Νέο σύστημα προσελήνωσης

Το επιπλέον κονδύλι θα αυξήσει τις δαπάνες της NASA το οικονομικό έτος 2020 στα 22,6 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προορίζεται για την έρευνα και την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος προσελήνωσης, σύμφωνα με μια περίληψη του αναθεωρημένου προϋπολογισμού της, τον οποίο και δημοσιοποίησε πρόσφατα.

«Επί των ημερών της κυβέρνησής μου, αποκαθιστούμε το μεγαλείο της NASA και θα πάμε πίσω στη Σελήνη και μετά στον Άρη», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter. «Αναθεωρώ τον προϋπολογισμό μου ώστε να συμπεριλάβει άλλα 1,6 δισ. δολάρια προκειμένου να επιστρέψουμε στο Διάστημα όντας οι κορυφαίοι!», πρόσθεσε.

Το αν, τελικά, το Κογκρέσο συναινέσει στο εν λόγω αίτημα, είναι ένα άλλο θέμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This