Πέμπτη 17/6/2021

Ανέτρεψε τα exit polls ο Έντι Ράμα, αλλά δεν πετυχαίνει αυτοδυναμία

Ο Ράμα έβαλε σε 14ήμερη καραντίνα όσους θα πήγαιναν να ψηφίσουν από την Ελλάδα!

Η καταμέτρηση των ψήφων στις αλβανικές εκλογές  ξεκίνησε αργά το βράδυ της Κυριακής και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο Έντι Ράμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα του φαίνεται να ανατρέπουν τα exit polls και να κερδίζουν τις εκλογές, χωρίς όμως να καταφέρνει να κερδίσει και την αυτοδυναμία. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα ο Ράμα κερδίζει 76 έδρες από τις 140 της αλβανικής βουλής.

Στο 57,5% της ενσωμάτωσης (2.988 από τα 5.199 εκλογικά τμήματα) τo Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι καθαρά πρώτο με 48,86%. Ακολουθούν το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπασά με 38,68% και το LSI της Μονίκα Κρυεμάδι 7,13%.

Η αποχή στη γειτονική χώρα έφτασε το 48,59%, ενώ αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση Ράμα να βάλει σε 14ήμερη καραντίνα όσους θα πήγαιναν να ψηφίσουν από την Ελλάδα, ουσιαστικά απαγορεύοντάς τους να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Παρατηρητές του ΟΑΣΕ αλλά και της ΕΕ βρίσκονται στην Αλβανία προκειμένου να παρακολουθούν τις εκλογές, στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν παρατράγουδα βίας, αλλά και επιχείρηση χρηματισμού ψηφοφόρων!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής