Οι ΗΠΑ στόκαραν εμβόλια της AstraZeneca και τώρα θα τα εξάγουν

Ο FDA δεν έχει δώσει ακόμα έγκριση για χρήση του εμβολίου της AstraZeneca στις ΗΠΑ

Must Read

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν σε άλλες χώρες 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά την κριτική της τελευταίας περιόδου για την άρνηση εξαγωγής του εμβολίου, το οποίο δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση στη χώρα!

«Οι ΗΠΑ θα αποδεσμεύσουν 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca προς όφελος άλλων χωρών, όταν γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε ο Άντι Σλάβιτ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Απέφυγε να απαντήσει στις επικρίσεις ότι η Ουάσινγκτον συσσωρεύει δόσεις εμβολίων χωρίς να τις χρησιμοποιεί. «Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ακόμα πολύ λίγες διαθέσιμες. Δεν σπαταλήθηκε χρόνος», είπε.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να σχεδιάζει αυτό το μέτρο», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, υποσχόμενη να δώσει λεπτομέρειες «στο εγγύς μέλλον σχετικά με το ποιες χώρες θα επωφεληθούν από αυτά τα εμβόλια. Πριν αποσταλούν οι δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca από τις ΗΠΑ, ο FDA (σ.σ. αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων) θα επιβεβαιώσει ότι αυτές οι δόσεις πληρούν τις απαιτήσεις ποιότητας».

Μόνο τρία εμβόλια είναι προς το παρόν εγκεκριμένα στις ΗΠΑ: αυτά των Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson&Johnson.

Ωστόσο, εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca έχουν παρασκευαστεί στη χώρα, χωρίς να μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This