Δευτέρα 2/8/2021

Σοβαρή πολιτειακή κρίση στη Γαλλία – Στρατηγοί ζητάνε από τον Μακρόν στρατιωτικό νόμο λόγω ισλαμιστικού κινδύνου!

Και δημοσκόπηση-σοκ για τον Μακρόν με τους πολίτες να υποστηρίζουν τους στρατιωτικούς!

Σοβαρή κρίση περνάει η Γαλλία μετά την δημοσιοποίηση ανοικτής επιστολής 25 απόστρατων στρατηγών, που ζητάνε από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να επιβάλει στρατιωτικό νόμο λόγω του ισλαμιστικού κινδύνου!

Η επιστολή που δημιουργεί πολιτειακό θέμα, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Valeuers Actuelles. Οι απόστρατοι στρατηγοί των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων προειδοποιούν ότι η Γαλλία οδεύει προς εμφύλιο πόλεμο, ότι οι χαλαρές πολιτικές θα οδηγήσουν στο χάος και ζητούν «την παρέμβαση των εν ενεργεία συντρόφων μας σε μια επικίνδυνη αποστολή για την προστασία των πολιτισμικών αξιών μας».

Και συνεχίζοντας στην επιστολή τους αναφέρουν: «Είναι μια κρίσιμη ώρα, η Γαλλία βρίσκεται σε κίνδυνο, οποιαδήποτε αποτυχία δράσης απέναντι στις ορδές των προαστίων και σε άλλες ανώνυμες ομάδες που περιφρονούν τη χώρα μας, θα οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο και σε χιλιάδες θανάτους»!

Θορυβημένη η κυβέρνηση του Ζαν Καστέξ καταδίκασε το περιεχόμενο της επιστολής, με την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί να προειδοποιεί πως όσοι υπογράφουν την επιστολή και είναι εν ενεργεία θα τιμωρηθούν και να τονίζει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων στρατιωτών παραμένει ουδέτερη και πιστή στους κανόνες που προβλέπει το Σύνταγμα».

Η πρώτη που έσπευσε να συνταχθεί με την επιστολή των απόστρατων στρατηγών ήταν η Μαρίν Λεπέν, ηγέτης του Εθνικού Μετώπου. «Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις με φόντο την επικείμενη μάχη που είναι η μάχη της Γαλλίας» έγραψε η Λεπέν καλώντας τους στρατιωτικούς να την υποστηρίξουν προεκλογικά.

Να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση της επιστολής έγινε ανήμερα της 60ης επετείου από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα που είχαν ξεκινήσει στρατηγοί, αντιτιθέμενοι στην απόφαση της Γαλλίας να παράσχει στην Αλγερία την ανεξαρτησία της.

Δημοσκόπηση-σοκ για τον Μακρόν

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, το 58% των Γάλλων είπε ότι υποστηρίζει τους στρατιωτικούς που την έστειλαν στον Γάλλο πρόεδρο.

Μάλιστα, αναφέρει, πως ένας στους δύο Γάλλους (49%) πιστεύει ότι «ο στρατός πρέπει να παρέμβει, για να εγγυηθεί την τάξη και την ασφάλεια στη Γαλλία»!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί χώρισαν Ζέτα-Μιχάλης