Κυριακή 1/8/2021

Μπελάδες για τον Τζόνσον! Χρυσές ταπετσαρίες στην πρωθυπουργική κατοικία ζητούσε η σύντροφός του

«Το κόστος είναι εκτός ελέγχου -αγοράζει χρυσές ταπετσαρίες»

Επίσημη έρευνα για να διαπιστωθεί με τι κονδύλια κάλυψε ο Βρετανός πρωθυπουργός την πολυδάπανη ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας ξεκινά η εκλογική επιτροπή της χώρας, καθώς υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι διαπράχθηκε αδίκημα.

Ο ίδιος ο Τζόνσον δήλωσε χθες στη Βουλή ότι κάλυψε με δικά του χρήματα το κόστος της ανακαίνισης, που φημολογείται ότι άγγιξε τις 200.000 λίρες, χωρίς όμως να διευκρινίζει εάν έκανε την πληρωμή στην αρχή. «Η απάντηση είναι ότι έχω καλύψει το κόστος και… μπορώ να σας πω ότι έχω συμμορφωθεί πλήρως με τον κώδικα δεοντολογίας» ανέφερε.

Η έρευνα θα εξακριβώσει εάν οι όποιες συναλλαγές που σχετίζονται με τις εργασίες στο πρωθυπουργικό διαμέρισμα εμπίπτουν εντός του καθεστώτος που ρυθμίζεται από την επιτροπή και εάν τέτοιου είδους χρηματοδότηση δηλώθηκε, όπως απαιτείται. Ερωτηθείσα τον περασμένο μήνα για την ανακαίνιση, εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε ότι όλες οι δωρεές και τα δώρα δηλώνονται κανονικά και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χορηγίες προς το κόμμα για τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης.

Ο Τζόνσον λαμβάνει κάθε χρόνο κονδύλι ύψους 30.000 λιρών, που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους πολίτες, για τη συντήρηση και την επίπλωση της επίσημης κατοικίας του, αλλά όποιο επιπλέον ποσό θα πρέπει να καλυφθεί από τον ίδιο. Την ίδια στιγμή, η «Daily Mail», επικαλούμενη πηγές, αναφέρει ότι ο Τζόνσον είχε εκραγεί από το κόστος της ανακαίνισης που επιμελούνταν η σύντροφός του Κάρι Σίμοντς, φωνάζοντας χαρακτηριστικά τον περασμένο Δεκέμβριο σε έναν από τους βοηθούς του ότι «το κόστος είναι εκτός ελέγχου -αγοράζει χρυσές ταπετσαρίες».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ