Τετάρτη 16/6/2021

Έτοιμες 17.000 δόσεις του ρωσικού Carnivak-Cov: Το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για ζώα!

Ενδιαφέρον για την αγορά του εμβολίου έχουν εκφράσει εταιρίες και από την Ελλάδα

Η Ρωσία παρήγαγε την πρώτη στον κόσμο παρτίδα εμβολίων -17.000 δόσεις- κατά του κορωνοϊού για ζώα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του αγροτικού τομέα της χώρας Rosselkhoznadzor.

Διαβάστε ακόμα: Παγκόσμια πρωτιά για τη Ρωσία! Ξεκινά η παραγωγή του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού για ζώα!

Η Ρωσία προχώρησε σε καταχώρηση του Carnivak-Cov τον Μάρτιο ύστερα από δοκιμές που κατέδειξαν την παραγωγή αντισωμάτων κατά της COVID-19 σε σκύλους, γάτες, αλεπούδες και μινκ.

Η πρώτη παρτίδα θα διανεμηθεί σε αρκετές περιοχές της Ρωσίας (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Κριμαία, Ιρκούτσκ, Νοβοσιμπίρσκ και αλλού), σύμφωνα με ανακοίνωση της Rosselkhoznadzor.

Όπως ανέφερε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή, ενδιαφέρον για την αγορά του εμβολίου έχουν εκφράσει εταιρίες από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Αυστρία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, τον Λίβανο, το Ιράν και την Αργεντινή.

«Περίπου 20 οργανισμοί είναι έτοιμοι να διαπραγματευθούν την καταχώρηση και την προμήθεια του εμβολίου στις χώρες τους. Ο φάκελος για την καταχώρηση στο εξωτερικό, ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σε φάση προετοιμασίας και θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για τη διαδικασία καταχώρησης», ανέφερε η Rosselkhoznadzor.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ