Έτοιμες 17.000 δόσεις του ρωσικού Carnivak-Cov: Το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για ζώα!

Ενδιαφέρον για την αγορά του εμβολίου έχουν εκφράσει εταιρίες και από την Ελλάδα

Must Read

Η Ρωσία παρήγαγε την πρώτη στον κόσμο παρτίδα εμβολίων -17.000 δόσεις- κατά του κορωνοϊού για ζώα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του αγροτικού τομέα της χώρας Rosselkhoznadzor.

Διαβάστε ακόμα: Παγκόσμια πρωτιά για τη Ρωσία! Ξεκινά η παραγωγή του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού για ζώα!

Η Ρωσία προχώρησε σε καταχώρηση του Carnivak-Cov τον Μάρτιο ύστερα από δοκιμές που κατέδειξαν την παραγωγή αντισωμάτων κατά της COVID-19 σε σκύλους, γάτες, αλεπούδες και μινκ.

Η πρώτη παρτίδα θα διανεμηθεί σε αρκετές περιοχές της Ρωσίας (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Κριμαία, Ιρκούτσκ, Νοβοσιμπίρσκ και αλλού), σύμφωνα με ανακοίνωση της Rosselkhoznadzor.

Όπως ανέφερε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή, ενδιαφέρον για την αγορά του εμβολίου έχουν εκφράσει εταιρίες από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Αυστρία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, τον Λίβανο, το Ιράν και την Αργεντινή.

«Περίπου 20 οργανισμοί είναι έτοιμοι να διαπραγματευθούν την καταχώρηση και την προμήθεια του εμβολίου στις χώρες τους. Ο φάκελος για την καταχώρηση στο εξωτερικό, ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σε φάση προετοιμασίας και θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για τη διαδικασία καταχώρησης», ανέφερε η Rosselkhoznadzor.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This