Τρίτη 27/7/2021

Pfizer/BioNTech: Αίτηση στον ΕΜΑ για επέκταση εμβολιασμών σε εφήβους 12-15 ετών

«Μοιραζόμαστε την επιτακτική ανάγκη για να επεκτείνουμε το εμβόλιο, για να συμπεριλάβουμε και νεότερους πολίτες», δήλωσε ο Μπουρλά

Τη χορήγηση του εμβολίου τους για τον κορωνοϊό σε εφήβους ηλικίας 12-15 ετών (και) στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησαν οι εταιρείες Pfizer/BioNTech, με επίσημο αίτημα που κατέθεσαν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). 

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοίνωσε ότι η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία κατέθεσε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση του εμβολίου της και για τις ηλικίες από 12 έως 15 ετών. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό, ο θεσσαλονικιός επιστήμονας ανέφερε: «Μοιραζόμαστε την επιτακτική ανάγκη για να επεκτείνουμε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για να συμπεριλάβουμε και νεότερους πολίτες. Σήμερα, με υπερηφάνεια, καταθέσαμε αίτηση στον ΕΜΑ για την επέκταση της άδειας για τους εφήβους των ηλικιών 12 έως 15 ετών».

Ο ΕΜΑ έχει προς το παρόν παράσχει έγκριση για εμβολιασμό των ατόμων από 16 ετών και πάνω με το σκεύασμα των «Pfizer/BioNTech» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι κλινικές δοκιμές σε νεότερες ηλικίες, σε δείγμα άνω των 2.250 ατόμων, δείχνουν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για το εμβόλιο και στην πρώτη εφηβεία.

Αντίστοιχη αίτηση και για τις ΗΠΑ

Οι Pfizer και BioNTech έχουν, επίσης, καταθέσει αντίστοιχη αίτηση και στις αμερικανικές αρχές, και, σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύντριας του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, Ροσέλ Γουαλένσκι, στο αμερικανικό δίκτυο ABC, η άδεια χρήσης για τις ηλικίες 12-15 ετών στις ΗΠΑ αναμένεται να παρασχεθεί στα μέσα Μαΐου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη (29/04), εξάλλου, ο επικεφαλής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, είχε δηλώσει ότι έως το Ιούλιο θα έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών για τον εμβολιασμό των ηλικιών 5-12 ετών, και μέχρι το Σεπτέμβριο εκείνα για βρέφη από 6 μηνών έως 5 ετών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ