Τρίτη 22/6/2021

Η Αλβανία «τρέχει» τον εμβολιασμό με Sputnik V – Παρέλαβε 25.000 δόσεις του εμβολίου

Η Αλβανία έγινε η 64η χώρα που εγκρίνει τη χρήση του Sputnik V

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε την έγκριση του Sputnik V από το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας. Το φορτίο του ρωσικού εμβολίου με 25.000 δόσεις έχει ήδη φτάσει στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Η Αλβανία έγινε έτσι η 64η χώρα που εγκρίνει τη χρήση του Sputnik V, με τον συνολικό πληθυσμό αυτών των χωρών να υπερβαίνει τα 3,2 δισεκατομμύρια άτομα.

Ο Κιρίλ Ντιμιτρίεφ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, δήλωσε σχετικά: «Ορισμένες χώρες στην Ευρώπη χρησιμοποιούν ήδη το Sputnik V για να προστατεύσουν τον πληθυσμό τους και η έγκριση του ρωσικού εμβολίου στην Αλβανία θα παρέχει πρόσβαση σε ένα από τα καλύτερα εμβόλια στον κόσμο. Η RDIF βλέπει μια αυξανόμενη ζήτηση για το Sputnik V και είναι έτοιμη για νέες συνεργασίες».

Στα τέλη Μαρτίου η Αλβανία είχε παραλάβει 10.000 δόσεις του Sputnik V, μετά από δωρεά στη χώρα από τον Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ διάδοχο του θρόνου των ΗΑΕ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ