Κυριακή 16/5/2021

Διάσωση δεκάδων μεταναστών που προσπάθησαν να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη

Περίπου 290 μετανάστες που επέβαιναν σε πλεούμενα που διέτρεχαν κίνδυνο καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη διέσωσε το πλοίο Sea-Watch 4 στη διάρκεια τριών επιχειρήσεων από την Παρασκευή ως χθες Σάββατο το μεσημέρι.

Με τις τελευταίες, οι επιχειρήσεις διάσωσης που ολοκλήρωσε το σκάφος έφθασαν τις πέντε. Το Sea-Watch 4 μεταφέρει πλέον κάπου 400 διασωθέντες και η ΜΚΟ ζήτησε από την Ιταλία και τη Μάλτα ασφαλές λιμάνι.

Παράλληλα οι ιταλικές αρχές επέτρεψαν στο πλοίο Ocean Viking της SOS Méditerranée, το οποίο διέσωσε και μεταφέρει 236 ανθρώπους, να ελλιμενιστεί στην Αουγκούστα, στη Σικελία, ανακοίνωσε η ΜΚΟ χθες. Πολλοί από τους διασωθέντες είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, πρόσθεσε η Μεσόγειος SOS. Το σκάφος της αναμενόταν να φθάσει στο σικελικό λιμάνι χθες βράδυ.

Οι δύο οργανώσεις επέκριναν τη λιβυκή ακτοφυλακή και την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι επιτρέπουν να οδηγούνται μετανάστες πίσω σε καταυλισμούς στη Λιβύη. Η Μεσόγειος SOS προτείνει να ιδρυθεί νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και διάσωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ