Κυριακή 16/5/2021

Οι ΗΠΑ ζητούν άμεση απόσυρση ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη

Συνάντηση της G7 στο Λονδίνο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ανανέωσε την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στην μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης για να διεξάγει εκλογές αργότερα φέτος, ενώ ζήτησε και την «άμεση απόσυρση» ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη, σε συνάντηση της G7 στο Λονδίνο.

«Στη σύνοδο των G7, οι ΗΠΑ ανανέωσαν την υποστήριξή τους  προς την κυβέρνηση της Λιβύης για διεξαγωγή εκλογών τον Δεκέμβριο του 2021 και για την άμεση απόσυρση ξένων δυνάμεων. Στεκόμαστε με τον λαό της Λιβύης για να βρούμε μια πολιτική λύση που διευκολύνεται από τον ΟΗΕ για τη σύγκρουση», ανέφερε ο Μπλίνκεν σε ανάρτησή του, ενώ σε άλλη ανάρτηση εξέφρασε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών σε πολιτική λύση της σύγκρουσης στη Συρία.

*Η G7 είναι ένα άτυπο φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν τα κυριότερα βιομηχανικά κράτη παγκοσμίως (ΕΕ, ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο). Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπερεθνικός οργανισμός – όχι ένα κυρίαρχο κράτος – εξ ου και η ονομασία G7 («Ομάδα των εφτά»). Η ΕΕ, συνεπώς, δεν προσμετράται στα μέλη και δεν αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της G7.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ