Τρίτη 22/6/2021

Θράσος Τσαβούσογλου: Νόμιμη η παρουσία τουρκικού στρατού στη Λιβύη!

Ο τακτικισμός της Άγκυρας για να νομιμοποιήσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, με θράσος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας στις γερμανικές πιέσεις για απόσυρση της Τουρκίας από τη Λιβύη, διαχώρισε τους μισθοφόρους από τη… νόμιμη (όπως ανέφερε) τουρκική στρατιωτική παρουσία! Αναφέροντας μάλιστα πως η Άγκυρα συμφωνεί με το Βερολίνο ότι πρέπει να αποχωρήσουν όλοι οι ξένοι μισθοφόροι, πλην Τούρκων βέβαια!

Για να δικαιολογήσει την στάση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής είπε πως η χώρα του έχει συμφωνία με το προηγούμενο καθεστώς της Τρίπολης. Και οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται νόμιμα στη Λιβύη για την εκπαίδευση και παροχής υποστήριξης στον λιβυκό στρατό! Φυσικά η εμμονή της Τουρκίας για την παρουσία της στη Λιβύη σχετίζεται άμεσα με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Και αυτό γιατί αν η διεθνής κοινότητα αναγνωρίσει το νόμιμο της παρουσίας τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, τότε θα ζητήσει την ίδια νομιμότητα και για το τουρκολιβυκό μνημόνιο!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ