Ντεμίρ: Ξεκινά η διαδικασία διαλόγου ΗΠΑ-Τουρκίας για τα F-35

«Δεν υπάρχει νομική βάση για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35», λέει ο Ντεμίρ

Must Read

Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας δήλωσε ότι η επιστολή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ότι η Τουρκία αποκλείεται από το πρόγραμμα των F-35, υποστηρίζει τα νόμιμα επιχειρήματα της Τουρκίας και ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν εργασίες για την επίλυση του προβλήματος καθώς, όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει νομική βάση για αποκλεισμό της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35, ο Ισμαήλ Ντεμίρ είπε: «Έχουμε ήδη μιλήσει για το ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί μονομερώς από το πρόγραμμα. Στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης, η διαδικασία διαλόγου θα ξεκινήσει προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα δικαιώματά μας σχετικά με τα αεροσκάφη δεν θα χαθούν και ότι μια λύση θα βρεθεί σε μια νομική προσέγγιση που δεν αντιβαίνει στο πνεύμα της Συμμαχίας».

Προέκυψε ένα νέο περιβάλλον διαπραγματεύσεων, είπε ο Τούρκος, αλλά επεσήμανε ότι το πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις μπορεί να περιορίζεται στη συμμετοχή στο πρόγραμμα και στα ποσά που καταβάλλονται σε όρους αεροπορικών τελών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This