Παρασκευή 25/6/2021

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που κατοικούν σε… εκτυπωμένο σπίτι! (video)

Ήδη έχουν παραλάβει το ψηφιακό τους κλειδί για το σπιτικό τους των 94 τμ

Ένα ζευγάρι συνταξιούχων Ολλανδών από το Άμστερνταμ είναι οι πρώτοι Ευρωπαίοι που μένουν σε σπίτι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένου μέσω της τεχνολογίας τρισδιάστατων εκτυπώσεων! Ήδη έχουν παραλάβει το ψηφιακό τους κλειδί για το σπιτικό τους των 94 τμ.

Το συγκεκριμένο 3D σπίτι είναι το πρώτο από τα πέντε που έχει στο πρόγραμμα η εταιρία Saint-Gobain Weber Beamix και θα κατασκευάσει σε προάστιο του Αϊντχόφεν. Είναι και το πρώτο κτίριο 100% εγκεκριμένο από τις τοπικές αρχές και το ζευγάρι θα πληρώνει ενοίκιο 800 ευρώ για να μένει σε αυτό.

Το νέο αυτό σπίτι αποτελείται από 24 τσιμεντένια στοιχεία, τα οποία εκτυπώθηκαν σε στρώσεις, σε εργοστάσιο στο Αϊντχόφεν, προτού μεταφερθούν με φορτηγό στο οικόπεδο. Εκεί, τοποθετήθηκαν σε θεμέλια βάση και υπέστησαν επεξεργασία από την ολλανδική οικοδομική εταιρία Van Wijnen. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε η στέγη και τα παράθυρα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ