Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Απίστευτο! Απέλυσαν δύο πιλότους που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του Χονγκ Κονγκ

Δύο πιλότοι της Cathay Pacific που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα τις περασμένες ημέρες εξαιτίας της εμπλοκής τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις απολύθηκαν, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η εταιρεία. Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία αναμένεται να εντείνει την κριτική για τη στάση της, ενώ αποκαλύπτει τις συνεχείς πιέσεις από το Πεκίνο.

Η κινεζική ρυθμιστική αρχή αεροπορίας ζήτησε ήδη από την περασμένη εβδομάδα από την Cathay να παύσει προσωπικό που συμμετέχει σε παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, διαδηλώσεις στην πόλη και ειδικά στην διαμαρτυρία στους χώρους του αεροδρομίου.

Οι διαδηλώσεις γίνονται εδώ και πολλές εβδομάδες στο Χονγκ Κονγκ, και αυτό γιατί οι πολίτες ζητούν μετ’ επιτάσεων δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και την απόσυρση νομοσχεδίου το οποίο προωθεί η κυβέρνηση και επιτρέπει την έκδοση υπόπτων στην Κίνα.

Μέσα σε δέκα εβδομάδες κινητοποίησης, η ημιαυτόνομη περιφέρεια είδε εκατομμύρια διαδηλωτές να κατεβαίνουν στους δρόμους όπου ξεσπούσαν όλο και πιο βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε ριζοσπάστες διαδηλωτές και τις δυνάμεις της τάξης, μέχρι και την κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου όπου εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ σήμερα άνοιξε ξανά και προγραμματίστηκαν εκ νέου εκατοντάδες πτήσεις που είχαν ακυρωθεί τις τελευταίες δύο μέρες, μετά τις κινητοποιήσεις διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας.

Πριν λίγο η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών, που συγκεντρώθηκαν έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σαμ Σούι Πο στο Κοουλούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ