IDF: Το Ισραήλ επιτίθεται στη Γάζα – Έκτακτο ΣΑ του ΟΗΕ την Κυριακή

Νετανιάχου: «Αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται» - Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Κυριακή

Must Read

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας εξαπολύοντας επίθεση από αέρος και από εδάφους (με πυρά πυροβολικού), όπως ανακοίνωσε το IDF, το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και χερσαίες δυνάμεις διεξάγουν αυτή τη στιγμή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το λακωνικό ανακοινωθέν.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις διευκρίνισαν ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν χερσαία στρατεύματα μέσα στη Λωρίδα της Γάζας: «Διευκρίνιση: Επί του παρόντος δεν υπάρχουν χερσαία στρατεύματα μέσα στη Λωρίδα της Γάζας. Οι δυνάμεις του αέρα και του εδάφους της IDF πραγματοποιούν χτυπήματα σε στόχους στη Λωρίδα της Γάζας».

Μάλιστα, το ισραηλινό επιτελείο εξέδωσε προειδοποίηση προς όλους τους Ισραηλινούς που ζουν εντός 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Γάζας να πάνε για προστασία σε καταφύγια.

Νετανιάχου: Απαιτούμε βαρύ τίμημα από τη Χαμάς, η επιχείρηση θα συνεχιστεί

«Είπα ότι θα απαιτούσαμε πολύ βαρύ τίμημα για τη Χαμάς, το κάνουμε αυτό και θα συνεχίσουμε με μεγάλη ισχύ. Η τελευταία λέξη δεν έχει ειπωθεί και αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται», ανέφερε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε δήλωσή του.

Ο Νετανιάχου είπε ακόμα ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει έναν διττό αγώνα, τις μάχες στη Γάζα και τις εβραϊκές-αραβικές συγκρούσεις εντός της χώρας. Δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει το νόμο και την τάξη και κάλεσε τους Ισραηλινούς να μην πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Με ρουκέτες απάντησε η Χαμάς

Το σύστημα άμυνας του Ισραήλ, Iron Dome, αναχαιτίζει δεκάδες ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς στο Ashdod, τη Beersheba και κοινότητες στο νότο. Σύμφωνα με τη Χαμάς, εκτοξεύτηκαν 50 ρουκέτες τις πρώτες στιγμές μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης.

Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Κυριακή

Αφού μπλοκάραν μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Παρασκευή, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τώρα αυτό της Κυριακής για να «δώσουν χρόνο για διπλωματία».

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνέλθει για να συζητήσει την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα την Κυριακή», ανήρτησε η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Ο Αναπληρωτής Βοηθός Γραμματέας των Ισραηλινών και Παλαιστινιακών Υποθέσεων, Χάντι Αμρ βρίσκεται καθ οδόν προς Ισραήλ για συνομιλίες και με τις δύο πλευρές με στόχο την κατάπαυση του πυρός.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στη διπλωματία στα υψηλότερα επίπεδα για να προσπαθήσουν να μειώσουν τις εντάσεις», είπε η Thomas-Greenfield.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This