Έρευνα: Η τηλεργασία ευνόησε την αύξηση στις κακόβουλες επιθέσεις σε φορητές συσκευές

Σύμφωνα με την Check Point, οι φορητές συσκευές αποδεικνύονται εγγενώς ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις

Must Read

Tουλάχιστον το 40% των κινητών συσκευών στον κόσμο είναι ευάλωτες σύμφωνα με έρευνα της Check Point, η οποία επισημαίνει πως το 2020 το 46% των επιχειρήσεων είχε τουλάχιστον έναν υπάλληλο που κατέβασε μια κακόβουλη εφαρμογή για κινητά, η οποία απείλησε τα δίκτυα και τα δεδομένα.

Με τη μαζική μετάβαση στην τηλεργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού να έχει αυξήσει σημαντικά τις επιθέσεις σε φορητές συσκευές, καθιστώντας τες ευάλωτες, και δεδομένου, ότι το 60% των εργαζομένων θα συνεχίσει να εργάζεται από απόσταση έως το 2024, η ασφάλεια των φορητών συσκευών αποτελεί, πλέον, προτεραιότητα για όλες τις επιχειρήσεις.

Σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων (97%) αντιμετώπισε το 2020 τουλάχιστον μία επίθεση κακόβουλου λογισμικού σε φορητές συσκευές, μέσω μολυσμένων ιστοτόπων ή διευθύνσεων URL, με στόχο την κλοπή των διαπιστευτηρίων των χρηστών. Συνολικά, οι φορητές συσκευές αποδεικνύονται εγγενώς ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με την Check Point.

Κακόβουλο λογισμικό κρυμμένο σε εφαρμογές με πληροφορίες για την Covid-19

Όπως αναφέρει το ΣΕΠΕ, το «Mobile Security Report 2021» της Check Point διαπιστώνει αύξηση του κακόβουλου λογισμικού που στοχεύει τις φορητές συσκευές, με τον κίνδυνο κλοπής των τραπεζικών διαπιστευτηρίων χρηστών, λόγω των αντίστοιχων Trojan, για παράδειγμα, να σημειώνει αύξηση 15% το 2020. Οι απειλές αυτές μεταδίδουν κακόβουλο λογισμικό για κινητά, το οποίο συχνά κρύβουν σε εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν πληροφορίες σχετικές με την Covid-19.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κινητά είναι ένας πολύ ελκυστικός στόχος για διάφορες ομάδες APT (Advanced Persistent Threat), όπως το Rampant Kitten στο Ιράν, το οποίο έχει πραγματοποιήσει περίπλοκες και εξελιγμένες στοχευμένες επιθέσεις για να κατασκοπεύει χρήστες και να κλέβει ευαίσθητα δεδομένα. Πέρυσι η Check Point ανακάλυψε μια νέα και εξαιρετικά σημαντική επίθεση, στην οποία οι παράγοντες απειλής χρησιμοποίησαν το σύστημα Mobile Device Management (MDM) μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας για να διανείμουν κακόβουλο λογισμικό σε περισσότερο από το 75% των διαχειριζόμενων φορητών συσκευών της, αξιοποιώντας τη λύση, η οποία προοριζόταν για τον έλεγχο της χρήσης των συσκευών αυτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απόλυτος κυρίαρχος με ποσοστά… δικτάτορα!

Η Δύση τις ονόμασε εκλογές-παρωδία, όπου ένας «αδύναμος, ανασφαλής Πούτιν» επιθυμεί τα τεράστια ποσοστά αποδοχής, αλλά κυνικά φροντίζει να...

More Articles Like This