Μεσανατολικό: Ο Μπάιντεν «κάνει επαφές», το Αραβικό Κοινοβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως και οι Παλαιστίνιοι μετρούν νεκρούς

Συνολικά από τις 10 Μαΐου, 192 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους τουλάχιστον 58 παιδιά, σύμφωνα με παλαιστινιακό απολογισμό

Must Read

Ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε το βράδυ της Κυριακής ότι βρίσκεται σε επαφή με τους Παλαιστίνιους και το Ισραήλ και καταβάλλει προσπάθειες «να τους πείσει να εργαστούν προς την αποκατάσταση διαρκούς ηρεμίας», συμπληρώνοντας πως «οι δύο λαοί αξίζουν να ζουν με ασφάλεια».

«Πιστεύουμε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί αξίζουν εξίσου να ζουν με ασφάλεια και να απολαύουν εξίσου ελευθερία, ευημερία και δημοκρατία», ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί εκ των προτέρων και δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ Φιτρ.

«Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να συνομιλεί με τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς και άλλους εταίρους στην περιοχή ώστε να κινηθούν προς την αποκατάσταση διαρκούς ηρεμίας», πρόσθεσε.

Έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου

Το Αραβικό Κοινοβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα για να συζητήσει την ισραηλινο-παλαιστινιακή κρίση και την κλιμάκωση των επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών αναμένεται να εγκρίνουν ψηφίσματα τα οποία θα καταδικάζουν τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης Ισραηλινούς αξιωματούχους που βρίσκονται πίσω από «εγκλήματα πολέμου» σε βάρος των Παλαιστινίων, καταδικάζοντας τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου» ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι κατηγόρησε την Κυριακή το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου» ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την «επιθετικότητα του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού και των ιερών τόπων του».

«Κάποιοι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις -εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας- αλλά ξέρουν ότι είναι η αλήθεια», είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Το Ισραήλ είναι αδίστακτο και αδυσώπητο στη συνέχιση της εποικιστικής του πολιτικής», είπε, ζητώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας «να αναλάβει δράση για τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ» εναντίον των Παλαιστινίων.

«Πόσοι θάνατοι Παλαιστινίων θα χρειαστούν πριν από την καταδίκη;», ρώτησε επίσης, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρνηθεί δύο φορές εδώ και μια εβδομάδα κείμενο που ζητεί τον τερματισμό των συγκρούσεων, το οποίο πρότειναν η Τυνησία, η Νορβηγία και η Κίνα.

42 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

Τα ισραηλινά πλήγματα σκότωσαν την Κυριακή τουλάχιστον 42 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους 8 παιδιά στη Γάζα, ενώ επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο προκάλεσε τον τραυματισμό αρκετών αστυνομικών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την 7η ημέρα μιας σύγκρουσης πρωτοφανούς έντασης, σύμφωνα με το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (CICR).

«Η ένταση αυτής της σύγκρουσης είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ, με ακατάπαυστες αεροπορικές επιδρομές στην πυκνοκατοικημένη Γάζα και πυραύλους που πλήττουν μεγάλες πόλεις στο Ισραήλ», είπε ο Ρόμπερτ Μαρντίνι, γενικός διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού.

Το CICR κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να ασκήσει τη μέγιστη επιρροή για να τεθεί τέλος στις εχθροπραξίες».

Αυτός είναι ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός από την αρχή της βίας στη Γάζα, έναν φτωχό θύλακα 2 εκατομμυρίων ανθρώπων υπό ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία σχεδόν 15 χρόνια: συνολικά, από τις 10 Μαΐου, 192 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους τουλάχιστον 58 παιδιά και περισσότεροι από 1.200 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με έναν τελευταίο παλαιστινιακό απολογισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κραυγή αγωνίας από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Μακεδονίας: «Η λίμνη Κορώνεια κινδυνεύει με ερημοποίηση»

Τεράστιος προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην επαρχία του Λαγκαδά, στην Θεσσαλονίκη, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην...

More Articles Like This