Ανώτερο διοικητή της Ισλαμικής Τζιχάντ σκότωσε το Ισραήλ με επιδρομή στη Γάζα (video)

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε επίσης το υπόγειο τούνελ «Μετρό» της Χαμάς για τρίτη φορά τα ξημερώματα της Δευτέρας

Must Read

Ο ανώτερος Παλαιστίνιος διοικητής της Ισλαμικής Τζιχάντ Χασάν Αμπού-Αρμπίντ σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα, την ώρα που ρουκέτες από τον αποκλεισμένο θύλακα συνέχισαν να εκτοξεύονται προς το νότιο Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι ο Αμπού-Αρμπίντ, που σκοτώθηκε σε κοινή επιχείρηση με τις υπηρεσίες πληροφοριών Shin Bet, διοικούσε την ταξιαρχία της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και ήταν πίσω από την εκτόξευση πυραύλων και αντιαρματικών κατά του Ισραήλ.

Μετά τη δολοφονία του, εκτοξεύτηκε πύραυλος προς ισραηλινές κοινότητες κοντά στα σύνορα. Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε επίσης το υπόγειο τούνελ «Μετρό» της Χαμάς για τρίτη φορά τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η επίθεση περιελάμβανε 54 μαχητικά αεροσκάφη που έριξαν περίπου 110 πυρομαχικά ακριβείας σε 35 στόχους σε 20 λεπτά.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν επίσης εννέα κατοικίες που ισχυρίζονται ότι ανήκαν σε υψηλόβαθμους διοικητές της Χαμάς και χρησιμοποιήθηκαν ως τρομοκρατική υποδομή και για την αποθήκευση όπλων.

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα, 181 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έναρξη των συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων 52 παιδιών και 31 γυναικών. Άλλοι 1.200 τραυματίστηκαν.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές.

 

«Τα παιδιά μου δεν μπορούσαν να κοιμηθούν όλη νύκτα, ακόμη κι αφού σταμάτησαν οι εντατικοί βομβαρδισμοί», είπε η Ουμ Ναΐμ, μια 50χρονη μητέρα πέντε παιδιών, καθώς αγόραζε ψωμί στην πόλη της Γάζας. «Αυτό που μας συμβαίνει είναι πολύ, όμως η Ιερουσαλήμ αξίζει κάθε θυσία».

Περίπου 42.000 Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ζητήσει καταφύγιο σε 50 σχολεία τα οποία διαχειρίζεται η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του οργανισμού αυτού.

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι επειδή τα σπίτια τους καταστράφηκαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This