Εκατομμυριούχος ζει στο νησί του χωρίς ρεύμα και θέρμανση τρώγοντας από τα σκουπίδια

Για να μην επιβαρύνει το περιβάλλον

Must Read

Βρετανός εκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης νησιού, αντί να απολαμβάνει τις ανέσεις που του προσφέρει η οικονομική του κατάσταση, προτιμά να ζει μαζί με τα παιδιά του σε μια παράγκα και να ψάχνει τους κάδους απορριμμάτων για φαγητό, προκειμένου να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ο 63χρονος ακτιβιστής Ροκ Σάντφορντ από το Λονδίνο, ο οποίος δημιούργησε την περιουσία του από τον χώρο του real estate, ζει από άποψη εδώ και χρόνια στο ερημικό νησί Γκομέτρα, στα ανοιχτά των ακτών της Σκωτίας, που είχε αγοράσει το 1992 αντί 600.000 λιρών.

Μαζί με τα παιδιά του ζει σε ένα σπίτι ηλικίας 160 ετών χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα, παράγοντας δικό του μέσω ηλιακών πάνελ, ενώ χρησιμοποιεί γεννήτρια ρεύματος μόνο για να φορτίσει τον υπολογιστή, το κινητό και τους φακούς του. Επιπλέον, συχνά τρώει από τα σκουπίδια. «Είμαι πολύ χαρούμενος όταν βρίσκω κάτι πεταμένο από κάποιον που έκλεισε το μαγαζί του, για παράδειγμα. Πολλά ωραία πράγματα πετιούνται, όπως πιπεριές ή μπανάνες» λέει ο Σάντφορντ, ο οποίος πλένει τα ρούχα του σε έναν κουβά και μαγειρεύει σε ξυλόφουρνο. Ακόμη τα Χριστούγεννα έδωσε στα παιδιά του για δώρο… σκουπίδια τυλιγμένα σε χαρτί εφημερίδας.

Για περιβαλλοντικούς λόγους δεν χρησιμοποιεί αεροπλάνο ή αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του και ταξιδεύει μέχρι το Λονδίνο χρησιμοποιώντας ποδήλατο, δύο φεριμπότ και δύο τρένα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This