Μυστικός στρατός με 60.000 Ράμπο πραγματοποιούν απόρρητες επιχειρήσεις κάτω από τη μύτη του Κογκρέσου

Η περίπτωση του Ράιαν Φογκλ (το 2013) ήταν μία από τις ελάχιστες που «ξεσκεπάστηκαν»

Must Read

Μυστικό στρατό, δέκα φορές μεγαλύτερο από τη CIA, διαθέτει εδώ και χρόνια το αμερικανικό Πεντάγωνο. Οι 60.000 «μυστικοί» στρατιώτες του πραγματοποιούν άκρως απόρρητες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Στους κόλπους αυτού του μυστικού στρατού, το μέγεθος του οποίου αγνοούσε και το αμερικανικό Κογκρέσο, εντάσσονται ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας αλλά και ειδικές δυνάμεις, που δρουν σε Βόρεια Κορέα και Ιράν, με τη στήριξη άλλων αμερικανικών υπηρεσιών και κοστίζουν 900.000.000, δολάρια, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του «Newsweek».

H δράση δε αυτού του σκιώδους στρατού γίνεται με τη μείωση υπογραφής, όρος που περιγράφει τα ακραία μέτρα που λαμβάνονται για την τήρηση της μυστικότητας των ταυτοτήτων των μυστικών αυτών στρατιωτών αλλά και των επιχειρήσεών τους. Πρακτικά, δημιουργούν πλαστά στοιχεία για να πληρώνουν λογαριασμούς αλλά και για να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Οι συμμετέχοντες σε αυτό τον στρατό σπάνια αποκαλύπτονται.

«Διπλωμάτης»

Το αμερικανικό περιοδικό «Newsweek», ωστόσο, καταγράφει τις ελάχιστες περιπτώσεις πρακτόρων που ξεσκεπάστηκαν. Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Αμερικανός «διπλωμάτης» Ράιαν Φογκλ, που το 2013 συνελήφθη στη Ρωσία ενώ προσπαθούσε, σύμφωνα με τις κατηγορίες, να στρατολογήσει έναν διπλό πράκτορα. Ο Φογκλ είχε στην κατοχή του δύο περούκες, μία ξανθιά και μια σκουρόχρωμη, τέσσερα ζευγάρια γυαλιά ηλίου, χάρτη της Μόσχας και πυξίδα. Οσο παιδιάστικα και αν ακούγονται αυτά τα αξεσουάρ, ειδικός σε θέματα μυστικών αποστολών, γνώστης της διαδικασίας της μείωσης υπογραφής, λέει ότι αυτά αλλά και ένα μπλε Nokia κινητό που είχε ο Φογκλ ήταν τα απαραίτητα για να κινηθεί όπως προβλέπεται.

Ο Ράιαν Φογκλ

Περούκες και μουστάκια

Μια άλλη περίπτωση Αμερικανού που λειτουργούσε μυστικά, αλλά αποκαλύφτηκε ήταν αυτή του πρώην αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών Κέβιν Πάτρικ Μάλορι, που καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, επειδή συνωμοτούσε να πουλήσει μυστικά στην Κίνα το 2018. Και αυτός όταν πιάστηκε είχε επάνω του περούκες και ψεύτικα μουστάκια και αρχικά φαινόταν να παίζει τον ρόλο του… πράκτορα-καρτούν. Ωστόσο, ο Μάλορι είχε και μια συσκευή μυστικής επικοινωνίας, η οποία έμοιαζε με κινητό και ήταν τόσο πολύπλοκη, ώστε το FBI δεν κατάφερε να εντοπίσει πού αποθήκευε τις απόρρητες επικοινωνίες του, μέχρι που τελικά τους έδειξε ο ίδιος ο Μάλορι! Οι πολύ ευαίσθητες αποστολές μειωμένης υπογραφής σε χώρες όπως το Πακιστάν και η Υεμένη πρέπει να έχουν πάρει άδεια από τον ίδιο τον υπουργό Αμυνας.

Πάντως, υπάρχουν και εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ακριβώς σε τέτοιους μυστικούς στρατιώτες. Το «Newsweek» εντόπισε μία στην επαρχία της Βόρειας Καρολίνας, όπου υπάρχει μυστική βάση εκπαίδευσης, όπου εκπαιδεύονται πράκτορες να φτιάχνουν συσκευές υποκλοπής συνομιλιών, αλλά και να αλλάζουν επιτυχώς αμφίεση στο πεδίο, κατορθώνοντας να δείχνουν άλλης ηλικίας, φύλου ακόμα και βάρους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This