Τσαβούσογλου: Επίσημα, είμαστε ακόμα στο πρόγραμμα των F-35

Must Read

Τα… γνωστά γνωστοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, με νέες δηλώσεις του ανήμερα της Παναγίας, όπου αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν απομακρύνει την Τουρκία από το πρόγραμμα για την παραγωγή των αεροσκαφών F-35.

Το ότι οι κυρώσεις που εξήγγειλε το Πεντάγωνο δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα είναι ήδη γνωστό, ενώ το ότι δεν έχει απομακρυνθεί επισήμως η Τουρκία από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35 έχει επαναληφθεί από τους Τούρκους αξιωματούχους ουκ ολίγες φορές.

Ωστόσο, στα λόγια το Πεντάγωνο ανέστειλε την τουρκική συμμετοχή στο πρόγραμμα F-35 τον περασμένο μήνα μετά την έναρξη της αποστολής των ρωσικών συστημάτων  S-400.

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως η επίσημη απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα», ανέφερε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Τουρκία πιστεύει πως οι δύο σύμμαχοι θα μπορούσαν να επιλύσουν τις διαφορές τους σε διάφορα θέματα ανεξάρτητα από τη διαμάχη με τους S-400. «Διαφορετικά και οι δύο χώρες θα λάβουν μέτρα, οι σχέσεις θα χαλάσουν άσκοπα και αυτό δεν θα ωφελήσει κανέναν», είπε και πρόσθεσε ότι «η παραγωγή στην Τουρκία συνεχίζεται ακόμα».

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 42 Τούρκοι πιλότοι και πλήρωμα συντήρησης, που έλαβαν εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο του προγράμματος, επέστρεψαν στην Τουρκία την 1η Αυγούστου μετά την απόφαση αναστολής.

Η Marillyn Hewson, διευθύνουσα σύμβουλος της Lockheed Martin, δήλωσε τον περασμένο μήνα πως η εταιρεία ανέμενε ότι όλες οι τουρκικές επιχειρήσεις θα απομακρυνθούν από την αλυσίδα παραγωγής των F-35 έως το Μάρτιο του 2020. Οι εταιρείες στην Τουρκία ολοκληρώνουν τις τρέχουσες συμβάσεις παραγωγής τους, αλλά δεν τους δίνονται νέες.

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε: «Δυστυχώς δεν θα πουλήσουμε F-35 στην Τουρκία».

Το τι ακριβώς θα γίνει θα το δείξει το εγγύς μέλλον πάντως…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This