«Ανεπιθύμητος» για τις ΗΠΑ ο Σαλί Μπερίσα – Το ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Παραδέχτηκε πως υπήρξε «ο φλογερός Αλβανός φιλοαμερικανός πολιτικός που εφάρμοσε καθετί που του ζήτησαν οι αμερικανικές κυβερνήσεις»

Must Read

«Persona non Grata» για τις ΗΠΑ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του. Η απόφαση πάρθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και την ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπίνκεν, γράφοντας στο Τwitter:

«Οι διεφθαρμένες ενέργειες του πρώην προέδρου της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, υπονόμευσαν τη Δημοκρατία στην Αλβανία. Δηλώνων δημόσια ότι ο Μπερίσα και τα άμεσα συγγενικά του πρόσωπα της οικογένειά του δεν είναι ευπρόσδεκτα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παραμένουμε ενωμένοι ενάντια στη διαφθορά με τους εταίρους μας στην Αλβανία».

Ο Σαλί Μπερίσα αντέδρασε στη συγκεκριμένη απόφαση, καλώντας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποδείξει δημόσια τις κατηγορίες εναντίον του. Ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι υπήρξε «ο φλογερός Αλβανός φιλοαμερικανός πολιτικός που εφάρμοσε καθετί που του ζήτησαν οι αμερικανικές κυβερνήσεις»!

Για 30 και πλέον χρόνια ο Μπερίσα κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας, μέχρι το 2013 όταν και παραιτήθηκε από ηγέτης της αντιπολίτευσης. Η διαφθορά του Μπερίσα, αλλά και εν γένει του αλβανικού πολιτικού συστήματος είναι κάτι παραπάνω από εξώφθαλμη, ενώ ο «φλογερός φιλοαμερικανός» Μπερίσα υπήρξε και διώκτης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This