Τετάρτη 4/8/2021

Κατηγόρησε την οικογένεια Ερντογάν για φοροδιαφυγή κι έφαγε πρόστιμο σχεδόν 14.000 ευρώ

Το 2017 είχε κατηγορήσει ανθρώπους στο περιβάλλον του Ερντογάν ότι μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια στη Νήσο του Μαν

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση), είναι υποχρεωμένος να καταβάλει πρόστιμο ύψους 142.000 τουρκικών λιρών (σχεδόν 14.000 ευρώ) επειδή υποστήριξε ότι η οικογένεια του Ταγίπ Ερντογάν επιδιδόταν σε φοροδιαφυγή, δυνάμει δικαστικής απόφασης (που επικύρωσε πρωτόδικη) στην οποία αναφέρθηκε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το δικαστήριο διέταξε τον κ. Κιλιτσντάρογλου να καταβάλει 100.000 λίρες στον αρχηγό του κράτους ως αποζημίωση και το υπόλοιπο ποσό στα άλλα πρόσωπα που κατηγόρησε για φοροδιαφυγή.

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο πρόεδρος της Τουρκίας, ένας από τους γιους του και ακόμη ένας συγγενής του Ερντογάν έκαναν μήνυση στον Κιλιτσντάρογλου για συκοφαντική δυσφήμιση, απαιτώντας αρχικά να του επιβληθεί να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίων λιρών.

Το CHP είχε κατηγορήσει τότε ανθρώπους στο περιβάλλον του Ταγίπ Ερντογάν ότι μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια στη Νήσο του Μαν, αυτόνομο βρετανικό προτεκτοράτο που κατηγορείται συχνά πως διευκολύνει τη φοροδιαφυγή.

Το CHP είχε δώσει και στη δημοσιότητα έγγραφα, ανάμεσά τους statements για τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών. Ο Ερντογάν απέρριψε τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για ψέματα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ