Αυτή είναι η πρώτη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ που αγοράζει τουρκικά drones!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 24 Bayraktar TB2!

Must Read

Η Πολωνία θα αγοράσει 24 drones Bayraktar TB2 από την Τουρκία, γεγονός που την καθιστά την πρώτη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αποκτά τα μη επανδρωμένα οπλισμένα αεροσκάφη (UAV).

Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάζακ είπε ότι τα τουρκικά drones, τα πρώτα εκ των οποίων πρόκειται να παραδοθούν τον επόμενο χρόνο, θα είναι εξοπλισμένα με αντιαρματικά βλήματα. Η Βαρσοβία θα αγοράσει επίσης ένα «πακέτο» επιμελητειακής υποστήριξης και εκπαίδευσης.

Ο Μπλάζακ πρόσθεσε ότι αυτά τα UAV «έχουν αποδείξει την αξία τους σε πολέμους», προσθέτοντας ότι θα συντηρούνται από μια στρατιωτική εταιρεία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η σύμβαση πρόκειται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα, κατά την επίσκεψη του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα στην Τουρκία.

Η τουρκική εταιρεία Baykar έχει πουλήσει UAV στο Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία, το Κατάρ και τη Λιβύη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This