Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να γονατίσει μπροστά στον Αλ Σίσι

Σε πανικό οι τρομοκράτες της μουσουλμανικής αδελφότητας

Must Read

Όπως έχουμε αποκαλύψει, η Αίγυπτος του Αλ Σίσι χειρίστηκε την Τουρκία με ένα υποδειγματικό τρόπο, οδηγώντας την σε τρεις παταγώδεις διπλωματικές ήττες στις αντίστοιχες συνομιλίες των δύο χωρών.

Η Αίγυπτος απαίτησε από την Τουρκία προκειμένου να προχωρήσουν οι συνομιλίες, τρεις διαδοχικές υποχωρήσεις, προβάλλοντας μία καινούργια κάθε φορά που τα κλιμάκια των δύο χωρών επαναλάμβαναν τις επαφές τους.

Οι υποχωρήσεις αυτές αποτελούν προσωπικό ράπισμα στον Ερντογάν, πράγμα που φυσικά η Αίγυπτος το γνώριζε όταν τις προέβαλε.

Μιλάμε συγκεκριμένα για την κατάρρευση των τριών πυλώνων της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης την τελευταία δεκαετία. Ήτοι, αποχώρηση όλων των τούρκων στρατιωτών και μισθοφόρων από τη Λιβύη, απέλαση στην Αίγυπτο 3 ηγετών της μουσουλμανικής αδελφότητας που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία και επιπλέον απέλαση 620 αιγυπτίων υπηκόων – μελών της μουσουλμανικής αδελφότητας που επίσης βρίσκονται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες λοιπόν, φαίνεται ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να αρχίσει τις υποχωρήσεις. Ξεκινώντας από το τέλος, δηλαδή απελαύνοντας όλα τα μέλη της μουσουλμανικής αδελφότητας που έχουν πάρει άσυλο από το τουρκικό κράτος. Οι πληροφορίες μας όμως θέλουν τον Ερντογάν να μην επιστρέφει τους ισλαμιστές τρομοκράτες στην Αίγυπτο, όπως απαιτεί ο πρόεδρος Αλ Σίσι, αλλά να τους δώσει διέξοδο προκειμένου να βρουν καταφύγιο στο Ιράν!

Με αυτόν τον τρόπο ο Ερντογάν πιστεύει ότι θα ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με την Αίγυπτο αφού οι τρομοκράτες δεν θα βρίσκονται πλέον σε τουρκικό έδαφος. Πλανάται οικτρά!

Το μόνο που θα καταφέρει, είναι να κάνει την Αίγυπτο να εγείρει και νέα απαίτηση, τέταρτη στη σειρά και ακόμα πιο ταπεινωτική για τον Ερντογάν.

Ας πάρουμε κι εμείς μαθήματα για το πως διαπραγματεύονται με τους τούρκους.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This