Ο CEO της Ryanair λέει ότι υπήρχαν και πράκτορες της KGB μέσα στο αεροπλάνο

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Μινσκ, πέντε ή έξι άτομα από τα οποία βγήκαν από το αεροσκάφος, δεν επέστρεψαν όταν απογειώθηκε.

Must Read

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι είπε σήμερα ότι φαίνεται πως υπήρχαν και κάποιοι πράκτορες της KGB στην πτήση της εταιρείας από Αθήνα προς Βίλνιους που εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Μιλώντας στην εκπομπή Newstalk Breakfast ιρλανδικού καναλιού, ο O’Leary χαρακτήρισε κρατική αεροπειρατεία την υπόθεση και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω πολλά γι ‘αυτό, επειδή οι αρχές της ΕΕ και το ΝΑΤΟ ασχολούνται αυτή τη στιγμή».

Και πρόσθεσε εμπλέκοντας και τη Ρωσία: «Φαίνεται ότι η πρόθεση των αρχών ήταν να απομακρύνουν έναν δημοσιογράφο και τον συνταξιδιώτη του. Πιστεύουμε ότι υπήρχαν και μερικοί πράκτορες της KGB που αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο».

Ο O’Leary είπε ότι το περιστατικό ήταν «πολύ τρομακτικό» για τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που κρατήθηκαν υπό ένοπλες φρουρές οι οποίες έλεγξαν τις τσάντες τους.

Η Ryanair έκανε δήλωση σχετικά με το περιστατικό χθες το βράδυ, ωστόσο, δεν αναφέρει ότι έξι άτομα δεν επέστρεψαν στο αεροπλάνο: ο Προτασέβιτς και η φίλη του, που συνελήφθησαν, και τέσσερις άλλοι που φέρεται να ήταν πράκτορες μυστικών υπηρεσιών της KGB.

Μιλώντας σήμερα στο ιρλανδικό RTÉ, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σάιμον Κόβενι δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν εμπλέκεται η Ρωσία: «Δεν ξέρω σίγουρα, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε πέντε ή έξι άτομα από τα οποία βγήκαν από το αεροσκάφος, δεν επέστρεψαν όταν απογειώθηκε. Μόνο ένα ή δύο άτομα συνελήφθησαν, πράγμα που σίγουρα σήμαινε ότι ορισμένοι από τους άλλους που βγήκαν από το αεροπλάνο ήταν μυστική υπηρεσία. Δεν γνωρίζουμε από ποια χώρα, αλλά συνδέεται σαφώς με το καθεστώς της Λευκορωσίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This