Τετάρτη 4/8/2021

Τουρισμός: Ανάβει «πράσινο» για την Ελλάδα από τη Βρετανία

Πολύ πιθανό να ανακοινωθεί στις 7 Ιουνίου η... πολυπόθητη ένταξη της χώρας μας στην «πράσινη λίστα»

Όλο και πιο κοντά στην… πολυπόθητη ένταξή της στην περίφημη «πράσινη λίστα» της Βρετανίας, η Ελλάδα, με τον Υπουργό Μεταφορών της χώρας, Γκραντ Σαπς, να δηλώνει πως πλησιάζει η επικαιροποίησή της. 

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, χωρίς, ωστόσο, να γίνει πιο συγκεκριμένος, «σύντομα» θα ενταχθούν σε αυτή την προνομιακή λίστα η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, ακολουθώντας σχετική δήλωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε πει ότι η «πράσινη λίστα» θα μπορούσε να εμπλουτιστεί τρεις εβδομάδες μετά από την ανακοίνωση της, πράγμα που σημαίνει ότι η ανανέωσή της είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί στις 7 Ιουνίου, ανάλογα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων σε κάθε ενδιαφερόμενη χώρα.

Η εν λόγω επικαιροποίηση θα σημάνει πως οι μετακινήσεις στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες προαναφερθείσες χώρες, θα επιτρέπονται, πλέον, χωρίς τους αυστηρούς περιορισμούς που ισχύουν μέχρι στιγμής. Θυμίζουμε ότι για τις χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί λίστα» της Βρετανίας (όπου βρίσκεται μέχρι στιγμής η χώρα μας), όσοι τις επισκέπτονται είναι αναγκασμένοι, κατά την επιστροφή τους στη χώρα, να μένουν για 10 ημέρες σε απομόνωση και να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ τη δεύτερη και όγδοη ημέρα, όπως και πριν ταξιδέψουν.

Οι 18 ασφαλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί

Παράλληλα, ο Σαπς ανακοίνωσε τους 18 ασφαλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, τους οποίους οι Βρετανοί μπορούν να επισκέπτονται, χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους εκεί. Σε αυτή τη «λίστα», πέρα από την Ελλάδα, εντάσσονται και οι Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Εσθονία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κόσοβο, Κύπρος, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σλοβενία και Ουκρανία.

Σύμφωνα, πάντως, με την «Daily Mail» και τη «Sun», η πρώτη που έκοψε το «νήμα» ήταν η Ισπανία, η οποία καλωσόρισε τους τουρίστες από τη Βρετανία χωρίς την ανάγκη λήψης μέτρων καραντίνας. Την ίδια στιγμή, η Γαλλία επιβάλλει εκ νέου αυστηρότερα μέτρα για τους ταξιδιώτες, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασής της το τελευταίο διάστημα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ