Λευκορωσία: Η «υστερία της Δύσης» για την κατάθεση του «τρομοκράτη Προτσέβιτς», η αποζημίωση και τα αντίποινα

Τι λέει ο επικεφαλής της KBG Λευκορωσίας, ο ΥΠΕΞ της χώρας και το αίτημα Λουκασένκο για αποζημίωση από τη Δύση!

Must Read

Ο επικεφαλής της KGB της Λευκορωσίας Ιβάν Τέρτελ χαρακτήρισε τον Ρομάν Προτασέβιτς «τρομοκράτη» και είπε ότι ο κρατούμενος έδινε κατάθεση για χορηγούς και πελάτες του. Γι’ αυτό. όπως εξήγησε ο Τερτέλ και «η υστερία στη Δύση» για την σύλληψη του Προτασέβιτς, αναφέρει το Sputnik Belarus.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Κρατικής Ασφάλειας της Λευκορωσίας είναι σίγουρος ότι ο Ρομαν Προτασέβιτς ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στο Μινσκ μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Ryanair και ενεργούσε ως τρομοκράτης, τώρα, ομολογεί για χορηγούς και πελάτες.

Λευκορωσικά αντίποινα στις κυρώσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντιμίρ Μακέι συνεχίζοντας το αφήγημα κατά της Δύσης, είπε ότι «με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δύση επιτίθεται στην κυριαρχία της χώρας μας».

Και συνέχισε: «Τα συμφέροντα της ίδιας της Δύσης, από την άποψη της κοινής λογικής, των πολιτών της, καθώς και των συμπατριωτών μας, θυσιάζονται με αστραπιαία ταχύτητα και χωρίς δισταγμό για την επίτευξη του στόχου της».

Ο Μακέι μίλησε επίσης για τα πιθανά αντίποινα της Λευκορωσίας: «Εξετάζουμε τη μείωση της συνεργασίας με την ΕΕ για την παράνομη μετανάστευση, τα ανθρωπιστικά σχέδια και άλλους τομείς. Εάν η Δύση δεν αλλάξει γνώμη. Με εκπλήσσει ειλικρινά η υποκρισία των ηγετών που λένε ότι οι κυρώσεις είναι στοχευμένες, μόνο να τιμωρήσουν το καθεστώς. Στην πραγματικότητα, οι κυρώσεις δεν αφορούν πλέον το καθεστώς. Αφορούν τη ζωή κάθε Λευκορώσου, έχουν σαφώς στόχο να καταστρέψουν την οικονομία».

Η Λευκορωσία επέβαλε κυρώσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ορισμένων ευρωπαϊκών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Skoda και Beiersdorf (εμπορικό σήμα Nivea).

Ο Λουκσένκο ζητά και αποζημίωση!

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε ότι οι δυτικές χώρες πρέπει να αποζημιώσουν τη χώρα του για το κόστος που σχετίζεται με την επείγουσα προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair!

«Εάν εσείς (σ.σ. Δύση) ετοιμάζετε ένα ακόμα πακέτο κυρώσεων, μην ξεχάσετε να αντισταθμίσετε το κόστος που ανέλαβε η λευκορωσική πλευρά κατά τη διάρκεια της έρευνας του συμβάντος. Εξάλλου, χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τους νόμους μας. Πρέπει να πληρώσετε γι ‘αυτό», ανάφερε η εφημερίδα SB ότι είπε ο Λουκασένκο.

Η Λευκορωσία ζήτησε ακόμα να διεξαχθούν συνομιλίες με τη Δύση για με το περιστατικό με το αεροσκάφος και είπε ότι το Μινσκ θα περιορίσει τις εισαγωγές καθώς και τη διαμετακόμιση από τη χώρα ως απάντηση σε τιμωρητικά μέτρα της Δύσης, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This